VIDEO: RANGE ROVER od minimum 1,15 milijuna kuna pa i do više od 5 milijuna: Skrojen za odlikaše, ima 523 KS, a brzina ograničena na 155 km/h! Oduzima dah, obara s nogu, profinjen, paprene cijene

TO NAPROSTO MORATE VIDJETI!!! LUKSUZ NA NAJJAČE. 55 FOTKI, 5 VIDEA... Oni koji imaju ne pitaju za cijenu i neće žaliti novca. Ipak znajte, bezobrazno je skup. Skrojen za odlikaše, ima 523 KS, a brzina ograničena na 155 km/h! Oduzima dah, obara s nogu, profinjen, paprene cijene... Početni model u Hrvatskoj novog Range Rover 3.0 litre Diesel MHEV AWD Auto 249HP SE iznosi sa svim davanjima 1.159.718,00 kn. Range Rover 2022. stiže i s plug-in hibridnim pogonom, ali i kao rasni dizelaš. Najava potpuno električnog izdanja za 2024. Ultimativan je to ogromni luksuzni SUV, a peta generacija nudi i PHEV snagu te u iznimnoj verziji i sedam sjedala. Osim plug in hibridne verzije, u Rang Roveru ne odriču se ni dizelaša i stižu i oni od 6 cilindara sa 296, odnosno 345 konja. Top ponude je novi 4,4-litreni twin-turbo V8 benzinac od 523 KS i 750 Nm okretnog momenta. Zahvaljujući sustavu Dynamic Launch, sprinta od 0-100 km/h 4,6 sekundi, a začudo, najveća brzina ograničena mu je na mizernih 155 km/h.

Elegantan novi Range Rover definicija je suvremenog luksuza, pruža najveću moguću profinjenost, više mogućnosti odabira za kupce i više mogućnosti individualizacije nego ikada prije. Tko ima, neće pitati za cijenu.

Oni koji imaju ne pitaju za cijenu i neće žaliti novca. Ipak znajte, bezobrazno je skup. Početni model u Hrvatskoj novog Range Rover 3.0 litre Diesel MHEV AWD Auto 249HP SE iznosi sa svim davanjima 1.159.718 kn. Range Rover 2022. stiže s plug-in hibridnim pogonom, ali i kao rasni dizelaš, s najavom potpuno električnog izdanja za 2024. Ultimativan je to ogromni luksuzni SUV, a peta generacija nudi PHEV snagu i sedam sjedala. Osim plug in hibridne verzije, u Rang Roveru ne odriču se ni dizelaša i stiži oni od 6 cilindara sa 296, odnosno 345 konja. Top ponude je novi 4,4-litreni twin-turbo V8 benzinac od 523 KS i 750 Nm okretnog momenta. Zahvaljujući sustavu Dynamic Launch, sprinta od 0-100 km/h 4,6 sekundi, a začudo, najveća brzina ograničena mu je na mizernih 155 km/h. Range Rover
26. 10. 2021

Napisao: Borut Černelić

Foto: Land Rover

U više od 50 godina postojale su samo četiri generacije Range Rovera. Stoga je peta generacija za 2022. iznimno značajan korak za Land Rover. I ne samo stoga što će legendarni luksuzni SUV po prvi put biti dostupan i kao plug-in hibrid i sa sedam sjedala.

Novi Range Rover imat će paprenu cijenu, a "entry model" stajat će 1.159.718,00 kn! Prvi je to model ove kompanije na novoj MLA-Flex platformi, koja omogućava pogonske sklopove s čistim izgaranjem, plug-in hibridnu tehnologiju i potpuno električni pogon. Range Rover EV, sasvim na struju potvrđen je za 2024.

Range Rover je izvorni luksuzni SUV i već 50 godina predvodi vlastitim primjerom, a objedinjava opuštajuću udobnost, staloženost, te sposobnost koja može osvojiti svaki teren. Novi Range Rover je najpoželjniji dosad, jer udružuje suvremenost koja oduzima dah i estetsku gracioznost s tehnološkom sofisticiranošću i besprijekornom povezanošću.

Uz kolekciju učinkovitih blagih hibridnih i plug-in hibridnih pogonskih sklopova – i potpuno električni Range Rover koji će ju upotpuniti 2024. godine – te uz izbor unutrašnjosti s četiri, pet ili sedam sjedala u izvedbama Standard i Long Wheelbase, novi Range Rover je u svakom okruženju na svom terenu.

Novi Range Rover 2022: motori, snaga i performanse

Velika je vijest da će Range Rover 2022. biti lansiran s dvije plug-in hibridne opcije. Prva, pod oznakom P440e, kombinira 3,0-litreni šesterolitreni benzinski motor s turbopunjačem s baterijom od 38,2 kWh (31,8 kWh iskoristivo) i električnim motorom od 141 KS za ukupnu kombiniranu snagu od 434 KS i 620 Nm okretnog momenta. Druga opcija, označena P510e, nudi više snage od one 3,0-litrene benzinske. Koristi istu bateriju i električni motor, povećavajući ukupnu kombiniranu snagu na 503 KS i 700 Nm okretnog momenta, isporučujući 5,7 sekundi od 0-100 km/h.

Zajednička elektrifikacija u obje opcije plug-in znači da hibridne varijante Range Rovera mogu prevaliti i 100 kilometara s punim punjenjem, pri čemu Land Rover tvrdi da je u stvarnom svijetu doseg nulte emisije od 80 km i emisija CO2 manja od 30 g/km. Regenerativno kočenje kao dio tehnologije kočenja po žici u novom automobilu također ima svojstvo, dok potpune informacije o učinkovitosti tek treba potvrditi.

Uključena je mogućnost brzog punjenja do 50 kW. Tako će punjenje od 80 posto trajati manje od sat vremena. Potpuno punjenje traje pet sati korištenjem kućne zidne kutije od 11 kWh.

Uz potpuno električni EV način rada, postoji izbor hibridnog načina rada – zadana postavka, koja kombinira oba izvora energije i koristi tehnologiju optimizacije prediktivne energije, kao i geofencing kako bi se osiguralo dostupnost električnog pogona u zonama s niskim emisijama, na primjer – i Save moda. Ova posljednja postavka zadržava programirano stanje napunjenosti za implementaciju kasnije tijekom vožnje vozača. Blaga hibridna tehnologija također se nalazi u ponudi motora, s 3,0-litrenim benzincem od 394 KS (0-100 km/h za 5,8 sekundi, 29,7 mpg u kombinaciji i 215 g/km CO2). Tu su i dvije dizelske opcije. 3,0-litreni šesterocilindrični D300 i D350 model nude 296 KS, odnosno 345 KS, s mogućim do 37,2 mpg i emisijom CO2 od 198 g/km.

Na vrhu ponude motora nalazi se novi 4,4-litreni twin-turbo V8 benzinac

Nudi 523 KS i 750 Nm okretnog momenta. Zahvaljujući sustavu Dynamic Launch, sprint od 0-100 km/h se postiže za 4,6 sekundi, dok je najveća brzina ograničena na 155 km/h.

Svi pogonski agregati spojeni su s automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa s mogućnošću niskog raspona i Land Roverovim sustavom pogona na sva četiri kotača s tehnologijom Terrain Response 2 koja prilagođava pogon različitim površinama, dok novi inteligentni sustav pogona na sva četiri kotača može odvojiti prednji dio osovina na cesti između 21mph i 100mph za poboljšanje učinkovitosti i smanjenje emisije CO2 do 4g/km.
 

Savršena staloženost: Integrirano upravljanje podvozjem uz sustav Dynamic Response Pro pruža vrhunsku udobnost u vožnji upotrebom Elektroničkog zračnog ovjesa koji priprema vozilo za krivine pomoću podataka eHorizon
Dinamična okretnost: Standardno upravljanje na svim kotačima objedinjava vrhunsku stabilnost pri velikim brzinama s iznimnom upravljivošću pri malim brzinama – i promjerom zakretanja manjim od 11 m.

Novi Range Rover 2022: dizajn

Ovi novi pogonski agregati umotani su u moderniju evoluciju stila Range Rovera. Sprijeda, maska ​​je osvježena uzorkom novog izgleda, standardna digitalna LED prednja svjetla su oštrija, a većina senzora automobila za njegove sustave pomoći vozaču ugrađena je u ploču niže u odbojniku kako bi se pružila glatkija , čišći izgled. To također pomaže u smanjenju otpora i poboljšanju aerodinamičke učinkovitosti.

Prema riječima Massima Frascelle, direktora dizajna Land Rovera, crte novog Range Rovera odaju "redukcionizam", umanjuj linije, a sve kako bi se dobio novi, podcijenjeniji pogled na moderni luksuz.

Land Roverov dizajnerski redukcionizam jasan je straga. Upravo tamo se mogu vidjeti najveće promjene u stilu novog automobila. Stražnja svjetla i indikatori ugrađeni su u čvrstu crnu ploču koja je neprozirna kada svjetla nisu upaljena.

U profilu Range Rover još uvijek definiraju tri jasne horizontalne linije. Prvi ispod vrata koji se sada penje prema gore prema stražnjem dijelu, drugi se odmiče od poklopca motora na preklop i oštriji je i čvršći nego prije, dok treći odvaja zaštitni znak modela plutajući krov.


Raskošan izbor: Uz novu arhitekturu karoserije MLA-Flex dolaze Standard i Long Wheelbase s luksuznim interijerima s četiri, pet ili sedam sjedala te nizom elektrificiranih pogonskih sklopova. Uz šest unaprijed postavljenih off-road predpostavki za sustav Terrain Response 2, tu je i način rada Wade, koji podiže tijelo kako bi se dobio dubinu gaženja od 900 mm, dok postavka ovjesa sljedeće generacije omogućuje do 510 mm hoda kotača. kako bi se poboljšale terenske sposobnosti, pozivna kartica Range Rovera.

Najnoviji Land Roverov Pivi Pro infotainment sustav

Nježno zakrivljeni 13,1-inčnim zaslon osjetljiv na dodir. 90 posto komandi dostupno je u samo dva koraka s početnog zaslona, ​​dok postoji i više povezivosti nego ikad prije, uz mogućnost ažuriranja softvera preko zraka, integraciju Amazon Alexa, Spotify i, naravno, Apple CarPlay i Android Auto s bežičnim vezama za oba programa.

Tu je 13,7-inčna digitalna instrument ploča, dok kao što biste očekivali u luksuznom automobilu, kupci se mogu odlučiti za paket zabave na stražnjim sjedalima, koji dodaje par 11,4-inčnih HD zaslona osjetljivih na dodir postavljenih na naslone prednjih sjedala.

U ponudi je bežično punjenje telefona od 15 W, kao i do 60 W snage za punjenje uređaja putem USB C-a; ako to nije dovoljno, dostupna je i utičnica od 230 V.

Nova platforma MLA-Flex obdarena je pametnom tehnologijom za poboljšanje profinjenosti, udobnosti vožnje i sposobnosti na cesti i izvan nje.

Ugrađeni sustav Amazon Alexa na najmanju moguću mjeru smanjuje odvraćanje pažnje prepoznavanjem intuitivnih glasovnih naredbi za glazbu, navigaciju i stanje u prometu, uređaje u pametnom domu i još mnogo toga.

Dostupan je u SWB obliku, kao i u konfiguraciji LWB s četiri ili pet sjedala. Nudi dvije vrste dizajna SV: SV Serenity i SV Intrepid. Prvi ima metalnu završnu obradu za rešetku u Atlas Silver, kao i naglaske od korintske bronce, uključujući umetke na vratima. Natpis Range Rovera također je u korintskoj bronci sa srebrnim satenskim okvirima.
U Hrvatskoj - cijena za početni model New Range Rover 3.0 Litre Diesel MHEV AWD Auto 249HP SE - 1.159.718 kn (s PDV-om i PPMV-om)

Luksuz na najjače - Rang Rover 5. generacije, najjeftiniji 1,15 milijuna kuna, najskuplji i iznad 5 milijuna kuna - Range Rover, Range Rover 5. generacije

Luksuz na najjače - Rang Rover 5. generacije, najjeftiniji 1,15 milijuna kuna, najskuplji i iznad 5 milijuna kuna - TO NAPROSTO MORATE VIDJETI!!! LUKSUZ NA NAJJAČE. 50 FOTKI, 5 VIDEA... Oni koji imaju ne pitaju za cijenu i neće žaliti novca. Ipak znajte, bezobrazno je skup. Skrojen za odlikaše, ima 523 KS, a brzina ograničena na 155 km/h! Oduzima dah, obara s nogu, profinjen, paprene cijene...Početni model u Hrvatskoj novog Range Rover 3.0 litre Diesel MHEV AWD Auto 249HP SE iznosi sa svim davanjima 1.159.718 kn. Range Rover 2022. stiže s plug-in hibridnim pogonom, ali i kao rasni dizelaš, s najavom potpuno električnog izdanja za 2024. Ultimativan je to ogromni luksuzni SUV, a peta generacija nudi PHEV snagu i sedam sjedala. Osim plug in hibridne verzije, u Rang Roveru ne odriču se ni dizelaša i stiži oni od 6 cilindara sa 296, odnosno 345 konja. Top ponude je novi 4,4-litreni twin-turbo V8 benzinac od 523 KS i 750 Nm okretnog momenta. Zahvaljujući sustavu Dynamic Launch, sprinta od 0-100 km/h 4,6 sekundi, a začudo, najveća brzina ograničena mu je na mizernih 155 km/h.

Luksuz na najjače - Rang Rover 5. generacije, najjeftiniji 1,15 milijuna kuna, najskuplji i iznad 5 milijuna kuna - Luksuz na najjače - Rang Rover 5. generacije, najjeftiniji 1,15 milijuna kuna, najskuplji i iznad 5 milijuna kuna

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.