FOTO: Strašni prizori s mjesta nesreće željezničke kompozicije. Vlak iskočio iz tračnica između kolodvora Meja i Škrljevo

Da je bio putnički vlak sad bi plakali! To je HŽ danas!!! Vlak isklizno iz tračnica zbog katastrfalne infrastrukture. Teška željeznička nesreća jutros u 8.47 sati revoltirala i Sindikat prometnika vlakova Hrvatske koji su puni gorčine još jednom ukazali na stanje u Hrvatskim željeznicama.

FOTO: Strašni prizori s mjesta nesreće željezničke kompozicije. Vlak iskočio iz tračnica između kolodvora Meja i Škrljevo Sindikat prometnika vlakova Hrvatske HŽ / Facebook
11. 12. 2023

Teška željeznička nesreća između kolodvora Meja i Škrljevo, napisali su u svom priopćenju sindikalisti Sindikata prometnika vlakova Hrvatske:


- Jutros u 8.47 sati između kolodvora Meja i Škrljevo došlo je do sudara teretnog vlaka 81218 (prijevoznik RCC, 19 vagona TAD tovareni kukuruzom) i TMD-a HŽ Infrastrukture. Prema prvim informacijama, vlak 81218 nije stao u kolodvoru Meja u kojem je imao predviđeno križanje nego je iz za sada neutvrđenih razloga prošao izlazni signal koji je pokazivao signalni znak STOJ i sudario se s TMD prilikom čega je došlo do iskakanja vlaka i TMD-a. Pribranom i trenutnom reakcijom prometnika vlakova Meja i Škrljevo spriječene su ljudske žrtve jer su isti uspjeli isključiti napon i obavijestiti strojovođu u TMD-u da prema njemu ide teretni vlak, pa je isti na vrijeme uspio iskočiti iz TMD-a. Ostale okolnosti ove nesreće utvrdit će istraga.
Prizori s mjesta nesreće su strašni.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.