Njih 8000 prijavilo se za cijepljenje u manje od 8 sati putem interneta, a ministar zdravstva tvrdi kako je to odlično

Vili Beroš objavio je kako je danas aktiviran sustav za prijavu građana za cijepljenje. Dosad je zabilježeno preko 8000 prijava što dovoljno govori o osviještenosti naših građana. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem stranice cijepise.zdravlje.hr, pozivom na broj 0800 0011, preko obiteljskog liječnika ili pozivnih centara županijskih zavoda za javno zdravstvo. Više informacija na linku: bit.ly/CijepiSe #MisliNaDruge #CijepiSe

● Od danas se građani mogu prijaviti za cijepljenje putem stranice cijepise.zdravlje.hr ili pozivom na broj 0800 0011.

● Nakon prijave osoba će dobiti povratnu informaciju o mjestu i terminu cijepljenja.

● Neće biti moguće višestruko naručivanje.

● Mogu se prijaviti svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj.

Njih 8000 prijavilo se za cijepljenje u manje od 8 sati putem interneta, a ministar zdravstva tvrdi kako je to odlično HZZO
1. 3. 2021

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem stranice cijepise.zdravlje.hr, pozivom na broj 0800 0011, preko obiteljskog liječnika ili pozivnih centara županijskih zavoda za javno zdravstvo, napisao je Beroš.

Nakon prijave osoba će dobiti povratnu informaciju o mjestu i terminu cijepljenja, što će ovisiti o količini cjepiva koje će stizati. Neće biti moguće višestruko naručivanje, a omogućit će se uvid u cjepni status građana.

Tko se može prijaviti

Iz Ministarstva zdravstva objasnili su da se na cijepljenje putem platforme mogu prijaviti svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj, gdje će njihove prijave biti zaprimljene i zabilježene u središnjem evidencijskom sustavu. 

Građanima s kroničnim bolestima preporučuje se da se najprije prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja.

Nepokretne ili teže pokretne osobe također se prijavljuju za cijepljenje svom liječniku obiteljske medicine, koji će organizirati cijepljenje prilikom kućnog posjeta ili pomoću mobilnih timova, dok će za osobe smještene kod pružatelja usluge smještaja ili u specijalnim bolnicama cijepljenje biti organizirano u tim ustanovama, kao i do sada.

Nakon prijave - obavijest o terminu i mjestu cijepljenja

Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti bilo na svoje e-adrese, sms porukom ili telefonski, ovisno o svom odabiru prilikom prijave. Osobe od 65 godina i više imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi.

Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje.

Ovisno o dostupnim količinama cjepiva, sustav će se nadograđivati i prilagođavati potrebama građana i zdravstvenih djelatnika.

- Aktiviranjem ovog sustava RH se svrstala u vodeće zemlje koje koriste nacionalne središnje platforme koje vode brigu o cijepljenju. Vjerujem da ćemo ovim činom osigurati uspješan start sljedeće faze cijepljena koja nam dolazi po redu prioriteta i za koju smo osigurali 240 cijepnih mjesta u RH. Ova središnja platforma ima višestruke prednosti. Ona koristi više kanala prijave i komuniciranja s građanstvom, kao i formiranje središnjeg evidencijskog sustava, rekao je danas ministar Beroš na konferenciji Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu. 

- Poslovni proces podijelili smo na pet faza. Prvo je iskazivanje interesa i da je predbilježba moguća u ordinacijama obiteljske medicine, putem pozivnog centra na broj 0800 0011, što će biti objavljeno, zatim putem javnog weba kada će građani otvarajući tu internetsku stranicu moći ulogirati se i prijaviti se za cijepljenjem upisivanjem OIB-a ili MBO-a. Iz svih tih radilišta će se izvršiti upis u središnji evidencijski sustav u kojem će biti pohranjeni svi građani RH koji su iskazali interes za cijepljenje, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

- Važan je i sustav e-naručivanja koji će povlačiti određeni broj građana po različitim prioritetima u onim količinama u kojima će pristizati cjepivo - kazao je.

Beroš je istaknuo da kronični bolesnici imaju prednost te da sustav e-naručivanja mogu kontaktirati direktno.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.