Nije u Kurzu Austrija vidjela budućnost države, jer je provodio LAŽNE ANKETE, podmićivao medije, lagao, vrdao, krivo se predstavljao...

Lagao je: Osuđen u Beču bivši austrijski premijer Sebastijan Kurz, a navodno su naručivali LAŽNE ANKETE i plaćali ih novcem poreznih obveznika.

Kako bi tek završili hrvatski političari da naše pravosuđe funkcionira. Sude mu i zbog toga što je financirajući samo svoje medije ugrozio slobodu govora te ugrozio demokraciju!

Nije u Kurzu Austrija vidjela budućnost države, jer je provodio LAŽNE ANKETE, podmićivao medije, lagao, vrdao, krivo se predstavljao... PhotoCredit: EXPA/ JFK EXPA/ JFK / pixsell
24. 2. 2024

Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz osuđen je na osam mjeseci zatvora uvjetno jer je davao lažne iskaze, objavio je u petak sud u Beču.

U obrazloženju presude navedeno je da je Kurz lažno svjedočio parlamentarnom odboru koji je provodio istragu. Sud je objavio da dokazi pokazuju da je Kurz imao veći utjecaj na imenovanje nadzornog odbora državnog holdinga Öbag nego što je priznao pred parlamentarnim odborom za istragu afere Ibiza.

Kurz, kancelar od 2017. do 2019. pa od 2020. do 2021.,  rekao je odboru 2020. da je bio upoznat s događajima, ali da nije aktivno intervenirao, javlja N1.

https://n1info.hr/svijet/sebastian-kurz-osuden-na-osam-mjeseci-uvjetnog-zatvora/

U slučaju imenovanja bivšeg Kurzova suradnika Thomasa Schmida za šefa Öbaga, sudac je bivšeg kancelara oslobodio optužbi za lažno svjedočenje.

Tridesetsedmogodišnji Kurz cijelo vrijeme je tvrdio da je nevin. Povukao se iz politike krajem 2021., a sad je poduzetnik.

Vodio je koaliciju konzervativne stranke ÖVP-a i krajnje desne Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) od 2017. do 2019. Potom je bio na čelu saveza ÖVP-a i Zelenih od 2020. do 2021.

Bivši kancelar suočava se s još jednim suđenjem u takozvanoj reklamnoj aferi, u kojoj su Kurz i njegov tim navodno naručivali lažne ankete i plaćali ih novcem poreznih obveznika.

Sud je objavio da dokazi pokazuju da je Kurz imao veći utjecaj na imenovanje nadzornog odbora državnog holdinga Öbag nego što je priznao pred parlamentarnim odborom za istragu afere Ibiza.
 

Bivši kancelar suočava se s još jednim suđenjem u takozvanoj reklamnoj aferi, u kojoj su Kurz i njegov tim navodno naručivali lažne ankete i plaćali ih novcem poreznih obveznika.

Njegov tim optužen je za oglašavanje u raznim medijima u nadi da će se o njima povoljno izvještavati. Vodi se istraga protiv desetero osumnjičenih za kaznena djela podmićivanja, korupcije i pronevjere.

Nakon ovakve presude austrijskog suda pitamo se kako bi završio dobar dio hrvatskih političara da kojim slučajem funkcionira naše pravosuđe. Uvjereni smo da bi kazne bile veće jer, barem ovako na prvi pogled, naši političari još više lažu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.