"Bio je to napad iz mržnje, iz mržnje prema našim temeljnim vrijednostima, iz mržnje prema našem načinu života", istaknuo je austrijski kancelar Sebastian Kurz

"Bio je to napad iz mržnje, iz mržnje prema našim temeljnim vrijednostima, iz mržnje prema našem načinu života, iz mržnje prema našoj demokraciji", istaknuo je austrijski kancelar Sebastian Kurz poručivši da će svi odgovorni i njihovi istomišljenici biti izvedeni pred lice pravde.

"Bio je to napad iz mržnje, iz mržnje prema našim temeljnim vrijednostima, iz mržnje prema našem načinu života", istaknuo je austrijski kancelar Sebastian Kurz © Europska unija 2020
3. 11. 2020

Austrijski kancelar Sebastian Kurz potvrdio je u utorak da je napad koji se u ponedjeljak navečer dogodio u središtu Beča bio islamistički motiviran.

Bio je to napad iz mržnje, iz mržnje prema našim temeljnim vrijednostima, iz mržnje prema našem načinu života, iz mržnje prema našoj demokraciji”, istaknuo je Kurz u svom obraćanju javnosti u utorak.

Dodao je da je napadač “iz neposredne blizine hladnokrvno ubio četvero ljudi”, starijeg muškarca i ženu, mladog prolaznika i konobaricu.

Prema njegovim riječima, napadač je ranio jednoga policajca koji mu se ispriječio na putu. Osim njega, još je 14 ljudi djelomično zadobilo teške ozljede, a neki se od njih još bore za život.
 
Nikad nećemo zaboraviti žrtve i zajedno ćemo braniti naše temeljne vrijednosti, poručio je 34-godišnji austrijski kancelar.

Naš neprijatelj, islamistički ekstremizam, koji je usmjeren protiv svih naših vrijednosti i našeg ustava, ne želi samo uzrokovati smrt i patnju, nego i podijeliti naše društvo. Nećemo to dopustiti. Nećemo dati prostora njihovoj mržnji”, poručio je Kurz.

Ovdje nije riječ o sukobu između kršćana i muslimana ili između Austrijanaca i migranata, ovdje je riječ o borbi između civilizacije i barbarstva, a tu ćemo borbu voditi punom odlučnošću, poručio je austrijski kancelar obećavši da će svi počinitelji, pomagači i njihovi istomišljenici biti izvedeni pred lice pravde.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.