Nevjerojatna gesta dobrote: bogataš je samohranim majkama poklonio...

Kupio je jer ga je "nagovorila", kompleks od 24 stana i donirao ga za nezbrinutu djecu i žene. Veliki čin velikog srca: Američka putnica, spisateljica i aktivistica pobrinula se da samohrane majke i djeca, koja bi inače živjela na ulici, dobiju siguran dom.
 

Nevjerojatna gesta dobrote: bogataš je samohranim majkama poklonio... Posnetek zaslona/YouTube
11. 1. 2024

Autor turističkog vodiča, putnik i televizijski voditelj Rick Steves iz Edmondsa još se pamti kao bogataš koji je učinio nevjerojatnu gestu solidarnosti i dobrote: prije mnogo godina kupio je kompleks od 24 stambene jedinice u Lynnwoodu i donirao ga YWCA (The Young Women's Kršćanska udruga) za nezbrinutu djecu i žene. "YWCA može planirati budućnost jer je objekt sada njihov", napisao je na svom blogu u trenutku primopredaje. "Uvijek ću uživati ​​znajući da ovim darom pomažem njihovoj misiji." Vrijednost stambenog kompleksa procijenjena je na 4 milijuna dolara, što je 3,65 milijuna eura. Učinio je velikodušni potez samo nekoliko mjeseci nakon što je donirao višemilijunsku donaciju projektu izgradnje centra za starije osobe u Edmondsu.

Steves, koji danas ima 68 godina, poznat je po svojim aktivnostima u političkoj i društvenoj sferi. Zalagao se za reformu zakonodavstva o drogama, a uvijek mu je bila bliska i problematika pristupačnosti stanovanja. Na svom je blogu objasnio da je ideju o kupnji kompleksa gajio desetljećima, a prvi korak napravio je 1990. godine kada je kupio kuću za dvije obitelji pokraj luteranske crkve Trinity u Lynnwoodu.

Surađivao je sa zajednicom i ponudio zgradu lokalnoj neprofitnoj organizaciji za smještaj majki beskućnika i njihove djece. Kupio je još tri kuće u susjedstvu, ali kada su mu se planovi za izgradnju nove jeftine zajednice zakomplicirali, odlučio je umjesto toga kupiti postojeći stambeni kompleks. Tako je Steves kupio kompleks od 24 stana na 46. aveniji West, nazvao ga Trinity Place i donirao YWCA, s kojima je prethodno radio dvanaest godina i s njima vodio program pomoći u stambenom zbrinjavanju. U prostorima uglavnom žive samohrane majke s niskim primanjima koje bi inače ostale bez doma.

"Vrlo smo zahvalni Ricku", rekla je Mary Anne Dillon-Bryant, izvršna direktorica lokalne podružnice YWCA. Programi pomoći u stambenom zbrinjavanju potrebni su sada više nego ikad jer su cijene stanova i stanarine skočile u nebo, rekla je. U Trinity Placeu stanari plaćaju 30 posto svojih prihoda za najam, a vaučer Stambene uprave okruga Snohomish pokriva ostatak. Nakon godinu dana dobivaju voucher s kojim si mogu omogućiti preseljenje na svoje mjesto. Dillon-Bryant je rekla da se najmanje 85 posto žena koje sudjeluju u programu presele u drugi stalni smještaj, gdje i ostanu. Njihov opći cilj je pomoći ženama da izgrade karijeru i unaprijede obrazovanje svoje djece.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.