Nekad 88 stabala za druga Tita, danas njih 8000 za druga Tomaševića i Možemose

"Pošumljavanje" Zagreba, vrijedno 3.7 milijuna eura bez javnog natječaja!!!"  Ivica Granić, novinar, na društvenim mrežama, javno se zapitao zašto Tomislav Tomašević raspisuje natječaje za kojekakve bedastoće mizernih iznosa, a gle čuda za ovaj gdje jedno drvo stoji vrtoglavih 462 eura od njih 8000, javnog natječaja nema!

Nekad 88 stabala za druga Tita, danas njih 8000 za druga Tomaševića i Možemose Građani za MK / Start
2. 11. 2023

Na ovo bi zbilja trebali dobiti odgovor. Zapitao se to novinar Ivica Granić, a sasvim sigurno da bi većinu građana zanimalo za što to točno Tomislav Tomašević namjerava potrošiti 3,7 milijuna eura! Evo što je Ivica Granić napisao:

- Gradonačelnik Tomašević, prije nekoliko dana, izjavio je kako će Grad 'posaditi osam tisuća stabala'. Cijena jednog stabla, navodi gradonačelnik dalje, koštat će građane Zagreba vrtoglavih 462,50 €. Ukupno će 'akcija' gradski proračun opteretiti s nevjerojatnih 3.700.000,00 €.
G. Tomašević se prije, kao i na samom početku, mandata silno trudio objasniti ljudima kako će biti apsolutno transparentan, baš u svemu.
Javne natječaje raspisuje za kojekakve bedastoće, naravno uvijek na koncu odabire podobne, poput nekoliko direktora gradskih javnih poduzeća, glumeći tako lažnu demokraciju.
Ali, za spomenutu akciju sadnje drveća, gle čuda, javni natječaj nije raspisan.
Nije pravo pitanje 'zbog čega nema natječaja', to je svakom jasno, pitanje je za koliko je novaca, ovim kriminalom u nastajanju, oštećen gradski proračun. Dovoljno je, naime, uzeti mobitel i nazvati nekoliko privatnih poduzeća koji se bave uzgojem, i biti će jasno kako je tržišna cijena čak skoro upola niža.
Drugo pitanje je kako štedivog gradonačelnika natjerati da ipak raspiše javni natječaj? Što radi gradska oporba?
P.s. ako niste znali, vođeni ovom logikom, prosječna plaća radnika Zrinjevca, tvrtke koja bi trebala saditi, je - jedno i pol drvo

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.