Narod mora biti iznad globalizacije koju vi zastupate i oličujete gospodine Macron, Europu ćemo promijeniti iznutra, a i vi ćete u raniju mirovinu

Marine Le Pen iznimno se dobro držala večeras u srazu i sučeljavanju s aktualnim predsjednikom Emmanuel Macronom na nacionalnoj televiziji FR2. Poručila mu je kako je vrijeme da ode i vrati Francusku Francuzima, a Europu njihovim suverenim državama, sastavnicama. Bila je iznimno mirna i samouvjerna, što se ne bi moglo reći za aktualnog predsjednika koji je dominirao visokim i svjetskim temama. Marine Le Pen potpuno se preokrenulu i pretvorila u zaštitnicu malih i potlačenih, radnika i seljaka. Obećala je da će Francuzi u mirovinu sa 60 godina, da će im dati posao, a za Europsku uniju je kazala:

- Europu možemo promijeniti iznutra kako bismo stvorili Europu slobodnih naroda i suradnje. Zalažem se za drukčiju Europsku uniju! Želim nastati europski savez naroda koji poštuje svaku zemlju i svaki narod. Ono što ja predlažem je da se narod stavi ispred globalizacije.

Ja sam potpuno slobodna žena. I zato što sam patriota branim Francusku i Francuze kao što sam ih cijeli život branila, istaknula je suparnica Emmanuela Macrona u drugom krugu francuskih izbora za predsjednika koji će se održati ove nedjelje.

Narod mora biti iznad globalizacije koju vi zastupate i oličujete gospodine Macron, Europu ćemo promijeniti iznutra, a i vi ćete u raniju mirovinu FR2 screenshoot
20. 4. 2022

Foto: FR2 screenshoot

Marine Le Pen alaže se za snižavanje poreza, za uvođenje javnog reda. Traži prekid globalističkog modela koji je trenutno domimantan. Istaknula je:

- Nisam klimatoskeptik, a Emmanuel Macron je klimatski licemjer. Ako budem izabrana ponovno ću industrijalizirati našu zemlju i smanjit ćemo odlazak naših gospodarstvenika. Podržat ću mala i srednja poduzeća, prave kreatore radnih mjesta. Implementirat ću lokalizam kako bih ograničila utjecaj ugljika. Za razliku od Emmanuela Macrona, ja neću izabrati divlju globalizaciju.

Želim izraziti solidarnost s ukrajinskim narodom. Kao u Perpignanu, gdje smo dočekali i zbrinuli ukrajinske žene i djecu. Izbjeglice iz Ukrajine mogu računati na gostoprimstvo naše zemlje.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.