VIDEO: Od svih HR političara samo je on dao podršku jednom od 12 FR predsjedničkih kandidata

Pogodite kome je od 12 francuskih predsjedničkih kandidata Mislav Kolakušić dao izravnu i neupitnu podršku? Bivši sudac, a danas europarlamentarac po prvi je put u 10. godina političkog djelovanja nekome drugome dao svoj glas!

- Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše, od sto glasa, glasa čuti nije...

Rečenica koju često profesori izgovaraju poslije pitanja:"Ima li koga tko zna?" Činjenice je da svi od "stotinu" njih samo se jedan javio. Baš nekako kako i u tradicionalnoj narodnoj pjesmi o senjskim junacima u Erlangenskom rukopisu koji je važan dio hrvatske baštine, koji je pisan ćirilicom i koji je nastao negdje oko 1720. godine.

OVO NAPROSTO MORATE PROČITATI NA WEB STRANICI STARTA

"Rijetka je Kolakušić ptica" uvijek bio, tako da ni sad nije iznevjerio. Uvijek u presudnim trenucima ispaljivao je riku lava, 2013. kad je s gađenjem odbacivao predstečajne nagodbe koje je nametnula Milanovićeva Vlada, 2017. kad je Plenkovićeva Vlada proglasila po njemu katastrofalan Lex Agrokor...

VIDEO: Od svih HR političara samo je on dao podršku jednom od 12 FR predsjedničkih kandidata EP/START
10. 4. 2022

- Sloboda Francuskoj i sloboda Europi! Francuska se danas nalazi u kandžama kvazi liberala koji su htjeli sve slobodne ljude strpati u konclogore. Ovi izbori su ključ za povratak Europe građanima. Podrška Marine Le Pen na predsjedničkim izborima u Francuskoj ove nedjelje, izjavio je to bivši časni sudac Trgovačkog suda u Zagrebu te trenutni hrvatski europarlamenaraca u Bruxellesu!

"Rijetka je on ptica" uvijek bio, tako da ni sad nije iznevjerio. Ipak, ostat će zabilježno u njegovoj političkoj karijeri kako se sredinom prošlog tjedna po prvi put svrstao u nekog političkog lidera. I ne nužno uz njegovu političku agendu koliko uz želju da se globalistički svijet okrene izravnoj demokraciji i volji naroda, a ne elitističkih skupina koji se kao u kazalištu lutaka igraju na poltičkoj sceni odabranim političarima koje su sami nametuli.

Nije zapravo bilo teško prepoznati Kolakušićev karakter, koji eksplodira uvijek u presudnim trenucima, kad prepozna teške nepravde i prevara. Dio je to njegove osobnosi, jer u politiku je i ušao zbog suludog Linievog zakona o predstečajnim nagodbama koji je omogućio teškim bleferima i nesposobnim poduzetnicima novi početak. Država kojoj je tada bila na čelu Milanovićeva Vlada potrošila je za gospodarske luzere prema nekim procjenama i više od 43 milijardi kuna. Dala je kompanijama koje su vlasnici doveli u ponor mogućnost da ponove isto (zlo)djelo. Kako je pričao, to Vam je isto kao da najvećoj propalici i neznalici omogućite sjajnu ocjenu, umjesto da ga eliminirate iz gospodarskog života dovijeka. Upravo je Mislav Kolakušić, kojeg su uspoređivali s glanim likom čuvenog stripa "ulični sudac", koji ovlašten po kratkom postupku uhititi, osuditi, osuditi i pogubiti kriminalce.

On je "ulični sudac", ovlašten po kratkom postupku uhititi, osuditi, osuditi i pogubiti kriminalce.

Mislav Kolakušić nikada nije dobio priliku riječi pretvoriti u djela, no ne posustaje. Kako stvari stoje, za njega je ovo presudan trenutak koji određuje kamo će Europa ići. Hoće li ostati sve po starome, ili će se na društvenu scenu vratiti znana francuska, a i krilatica koja je obilježavala demokraciju od njenih prvih trenutaka i koja je nastala baš tamo gdje će se za 14 dana definitivno odlučivati sudbina ne samo Francuske, već i Europske unije, cijele Europe, a dobrim dijelom i cijelog svijeta: Liberté, égalité, fraternité . To je rakurs iz kojeg proizlazi pomalo neobična odluka za lika poput Mislava Kolakušića.

Izvrijeđao Emmanuel Macrona na smrt

Njegova odluka tim je nevjerojatnija i heroistička, jer ju je donio još pred gotovo dva mjeseca, kad je u Bruxellesu, usred Europarlamenta pošteno tête-à-tête" izvrijeđao" globalistički orjentiranog sadašnjeg predsjednika Francuske Emmanuel Macrona. Proglasio ga je i krivim za tisuće bezrazložnih smrti do kojih je prema njemu došlo zbog "prekomjernog bombardiranja covid mjerama. Bio je to antologijski govor koji je na društvenim mrežama prenijet desetak milijuna puta. Njegova odluka da "otpili" Macrona i podrži Marine Le Pen zapravo je starijeg datuma, a sazrijela je upravo na dan čuvenog Mislavovog govora u Europarlamentu. Nevjerojatna je njegova vidovitost, jer bilo je to vrijeme kad je Marine Le Pen stajala katastrofalno, kad se njena tradicionalna suverenistička stranka Rassemblement Nationala doslovno raspadala. Napuštali su je najbliži suradnici, njih četvero iz njene partije u Europskom parlamentu demonstrativno su joj okrenuli leđa i kukavički prešli u tabor ultradesničara, bivšeg islamofoba i nacionalista Éric Zemmoura.

Još pred samo dva mjesca Le Pen je bila politički mrtvac

Vjerovali ili ne, ali pad Marine Le Pen početkom godine bio je katastrofalan. Kad su pred koji mjesec elektori odlučivali o tome hoće li kćerka nekdašnjeg ultranacionalističkog oca Jean Louis Marie Le Pena uopće dobiti prigodu natjecati za predsjednicu imala je male šanse. Prošla je kroz ušicu igle i sad je u prilici biti prvom ženom predsjednicom u najdemokratskijoj državi na svijetu. Jučerašnja izlazna anketa koju je objavila francuska nacionalna televizije FR1 dala joj je čak i minimalnu prednost za drugi krug u odnosu na Emmanuel Macrona, a po prvi put vodi u nekoj od anketa i kad je riječ o akcijama za prvi krug. Prema glavnoj javnoj televiziji u prvom krugu Marine Le Pen osvaja 26, a Emmanuel Macron 25 posto glasova.

Tri dana prije prvog kruga predsjedničkih izbora, kandidatkinja krajnje desnice održala je svoj posljednji predizborni sastanak u četvrtak, 7. travnja u Perpignanu. Više od 3000 ljudi, uključujući gradonačelnike Beaucairea, Fréjusa i  Baixasa, neumorno je izviždalo ime predsjednika Macrona, prenose francuski mediji, a skandiralo se ime Marine Le Pen.

U velikom je naletu

Ona je u velikom naletu. Iako su joj ovo već treći predsjednički izbori, iako je na zadnjim bila vrlo blizu Macronu u drugom krugu, mnogi kažu da joj se smiješi treća sreća. Pred samo kojih mjesec dana jedva je prikupila potreban broj elektora da bi se uopće kandidirala, a sad žari i pali. U anketama medija sklonih Macronu stoji jako dobro. Kotira na njima i s 48 posto za drugi krug u srazu s Macronom, a mediji koji nisu toliko naslonjeni na državu tvrde kako joj ovaj put pobjeda ne može izmaknuti, dodajući kako će se to dogoditi u drugom krugu.
U Perpignanu se u zraku osjećao optimizam, ponesen i rezultatima anketa Marine Le Pen. Pozvala je Francuze na promjene, pozvala je na "okupljanje vojske domoljuba, običnih ljudi, radnika, seljaka, državnih službenika, žena, jednoroditeljskim obiteljima, mladima... Kako je naglasila:


-  Ukratko “narodu”, “poniženim”, “prezrenima”, “ignoriranima” ili “prebijenim”.


Nedjelja 24. travnja prema njoj će odredit sudbinu zemlje, ali i Europe i Svijeta.

- Ta velika noć, ne može bez tebe. Povijest se ne može pisati bez vas”, ushićeno je zborila Marine Le Pen pred 3000 okupljenih pristaša na Parc des expositions de Perpignan, u Pyrénées-Orientales. Ispod gigantskog "M" osvijetljenog plavom bojom, okruženog s dva ogromna ekrana na simboličan način Marine Le Pen je okupljene željela upoznati s neminovnošću promjena i nove istine:


- "Ova velika večer ne može bez vas glasača. Pozivam vas da dođete i glasujte. Ne apstinirajmo. Pogotovo ako ste domoljubi. Ovoj zemlji treba poticaj.”


A ne tako davno, u svibnju 2017. predviđali su joj kraj karijere. Pet godina kasnije, ona je pred vratima drugog kruga. Da samo drugog kruga. Kad sam Emmanuel Macron govori kako je napravio pogrešku i kako se prekasno uključio u predizbornu kampanju dovoljno govori. Očito se preplašio trenutka, a ni ukrajinsko-rusko-europski sukob mu ne ide ne ruku.


Žena koja ujedinjuje i misli ponajprije na Francusku


Tri dana prije prvog kruga kandidatkinja Rassemblement Nationala Marine Le Pen poslala je sliku žene koja ujedinjuje, na vrhuncu svoje popularnosti. Posljednjih tjedana ankete su su naprosto "prolupale". Dva mjeseca prije izbora, dvoje konkurenata za suparništvo Macronu u drugom krugu, Valérie Pécresse i Éric Zemmour zaostajali su samo 2 do 3 posto za njezinim rezultatom. Mjesec dana prije prvog kruga Le Pen je bila na samo 17,5 posto i zaostajla je 14 posto za Macronom. U povijesnom uporištu krajnje desničarske stranke u Perpignanu, u svom posljednjem govoru pred izbore naprosto je zasjala punim sjajem i bacila u očaj suparnike.
Vincant (56) jedan od okupljenih možda je na najbolji način sažeo što se to događa danas, pred izbore u Francuskoj:
Ona nas jedina razumije, jedina može Francusku učiniti vjerodostojnom. Odbojnost prema Emmanuelu Macronu okrenula je veliki dio Francuza”, objašnjava ovaj aktivist.


Kakav samo "auzmeš" u EU! Scholz i Macron u panici, stižu Marine Le Pen, Morawiecki, Orban, suverenisti


Ako pobjedi Marine Le Pen strahovito će ojačati Matteo Salvini, Viktor Orban i Mateusz Jakub Morawiecki. U startu će nova grupacija "suverenista" imati preko 150 zastupnika i u Europarlamentu, a najavljuju se i prebjezi iz Nezavisnih, njih najmanje 15 od ukupno 27, a računa se i na Janšine konzervativce iz Macron/Merkel/Plenković/Kurz EPP asocijacije.
Od naših tu je siguran Ladislav Ilčić, no izvjesno je kako neće biti jedina u društvu koje želi promijeniti Europu, a i svoje nacionalne države, koja se želi drukčije boriti s imigracijom, suverenitetima, covid krizom... Mogli bi čak vrlo brzo srušiti i EPP. utvrdu Macrona, "Merkel", Plenkovića..., koji trenutno bez mađarskog Fidesa broji 177 zastupnika.

Marine Le Pen navodno je uspjela postići dogovor s Fideszom, strankom mađarskoga premijera Viktora Orbana, strankom Lega Nord Mattea Salvinija, strankom Pravo i pravda poljskog premijera Mateusz Jakuba Morawieckoga. Tako udruženi ID - Identity and Democracy (73 zastupnika) s ECR - Europski konzervativci i reformisti (62 zastupnika - Ilčić) te sigurnim Fidesom (12 zastupnika) imat će u startu 151. zastupnika u Bruxellesu, među njima i našeg za sada jedinog, no ne i posljednjeg zastupnika, Ladislava Ilčića.
Nova politička skupina, koja bi se navodno trebala zvati "Europa nacija i slobode" očekuje se ubrzo. Bit će to tektonski poremećaj u Europarlamentu, jer Salvini i Le Pen, koji sada imaju kroz skupinu ID - Identity and Democracy 73 zastupinka lako bi mogli postati i najvećom zastupničkom skupinom u Europskom parlamentu. Mogli bi čak srušiti i EPP utvrdu Macrona, Merkel, Plenkovića... koja trenutno bez mađarskog Fidesa broji 170 zastupnika. Kako je to moguće? Morawiecki sa sobom dovodi gotovo 25 poljskih članova Pravo i pravde, koji su dio skupine Europski konzervativci i reformisti i kojih je u EP sada 62 (Ruža Tomašić/Ladislav Ilčić). Svi oni, plus 12 Orbanovih iz Fidesa čine brojku od 151 europarlamentaraca, a govori se još i o brojnim prebjezima Neovisnih, o njih najmanje 50 posto, od ukupno njih 27. Tako je za njih lako dohvatljiva brojka već 170 u startu. Nakon izlaska iz EPP-a upravo njih toliko (177) ima grupacija koju predvode Merkel i Macron, a u kojoj je i Andrej Plenković. Kako stvari stoje, postoje indicije da se i dalje događa rastakanje EPP-a, a među izglednijim kandidatima za mijenjanje tabora tako su i Janšini slovenski konzervativci, a ima još sličnih primjera. S njima bi Le Pen prvo mogla zavladiti Europarlamentom i s takvom "nenadanom moći" puno će se lakše upustiti u izbornu kampanju za predsjednicu Francuske. Veliki se „auzmeš“ sprema u Europarlamentu i riječ je zapravo o srazu globalista koje predvode Macron i Merkel te suvernista koji jačaju i koje predvode talijanski ministar obrane Matteo Salvini te poljski i mađarski predsjednici Vlada, Viktor Orban i  Mateusz Jakub Morawiecki. Njima je naprosto dosta da Europe bude i dalje tako jako centralizirana i traže drukčija rješenje. Posebice se zalažu za veća prva svake od 27 država članica za odlučivanjem i o najvažnijim temema. Koliko je to razbijački model EU, a koliko zapravo povezujući najbolje će se vidjeti kad se kockice počnu preslagati. Činjenica je kako se procesi ubrzano mijenjaju i to ne samo u EU parlamentu, već i u brojnim nacionalnim parlamentima. Države Višegradske skupine godinama zastupaju nešto specifičnija rješenja za svoje države, a ako im se pridruži i velika Francuska onda se mogu očekivati strateške i krucijalne promjene.

Treća sreća za Marine Le Pen ili zbogom politici

Francuska političarka i čelnica Stranke nacionalnoga okupljanja (franc. Rassemblement national) i kandidatkinja Marine Le Pen je sa sve većim izgledima za novu francusku predsjednicu. Juriša po treći put na Elizejsku palaču, a kako ankete i javno mnijenje govori, nikad bliže toj uzvišenoj tituli nije bila. Emmanuel Macron iz dana u dan gubi potporu i to ponajprije zbog politike prema imigranatima i zbog covid krize, a i zbog rata u Ukrajini. Marine Le Pen ima dobro razrađenu strategiju osvajanja vlasti i ona se ne zadržava samo na Francuskoj. Prvi korak je napravljen u Europskom parlamentu, gdje je Le Pen u višegodišnjem savezu s Matteom Salvinijem. Sada u svoje gnijezdo privlači i poljsku stranku Pravo i pravda te mađarski Fidesz. Orban je glavom bez obzira pobjegao iz Merkeličinog i Plenkovićevog vladajućeg EPP-a i kao miraz Salviniju i Le Pen donosi svojih 12 zastupnika. No tu priči nije kraj. Velik broj i nezavisnih zastupnika spreman je uči u zajedničku igru. Njih je trenutno 27. Valja naglasiti kako se Marine Le Pen vrlo pragmatično odmaknula od krajnje desnice u Francuskoj. Približila se jako zelenima i centru te postala prihvatljivija brojnim Francuzima. Posljednjih se tjedana u javnosti pojavljivalo mnogo oprečnih podataka, od izjave Victora Orbana, mađarskoga premijera da nikad ne bi stupio u koaliciju s Marine Le Pen do straha poljskih kolega iz Pravo i pravde, političke skupine Europski konzervativci i reformisti od navodnih veza Marine Le Pen s Rusijom. Tako što je francuska političarka u domaćim medijima nedavno otvoreno komentirala, poručivši Poljacima da ih nitko u novoj političkoj skupini ne prisiljava na suradnju s Rusijom. U međuvremenu su se prošloga tjedna ponovo u Budimpešti sastali zamjenik talijanskoga premijera Matteo Salvini i mađarski premijer Viktorom Orbanom. Dvojica su se čelnika tom prigodom dogovorili da će usko surađivati na protuimigracijskim mjerama, a Matteo Salvini poslije sastanka pozvao je nacionalističke stranke u Europskome parlamentu da udruže snage i uspostave novi savez. Prije toga, još prošlog mjeseca partner im je također u Budimpešti bio Mateusz Jakub Morawiecki. Jake su to snage koje ne treba olako shvatiti. Ipak, kažu bolji znalci kako prepreka suradnji koja egzistira između Salvinija, Morawieckog i Orbana nema ponajprije stoga što ni jedna od zemlja koja predstavljaju ne graniči jedna s drugom. Upravo je to točka na kojoj će nova europska snaga rasti ili padati. Mogu li se tu pridružiti Francuzi i Slovenci koji imaju niz neriješenih povijesnih, čak i teritorijalnih pitanja?
Kako objasniti Hrvatima da ih u toj skupini čeka med i mlijeko kad im Salvinijev drugi čovjek Tajani stalno prijeti da će im „uzeti“ Istru, Dalmaciju, Otoke? Kako zaustaviti Orabana u crtanju karata Velike Mađarske koja ide sve do Rijeke?
Koliko je zapravo Marine Le Pen snažna i osebujna politička figura govore i podaci s terena koji je dižu i na čak 25 do 30 posto trenutne potpore u Francuskoj. U prilog tomu ide i podatak kako je flamanska stranka "Vlaams Belang", prema pisanju belgijskih medija, postala najveća belgijska politička stranka s podrškom od 25 posto. Marine Le Pen već je posjetila Bruxelles kako bi podržala i osnažila nastojanja te stranke, čiji su zastupnici već pod okriljem njezine postojeće političke skupine u Europskome parlamentu Identitet i demokracija.
Sve je izvjesnije kako se karte opasno miješaju u Bruxellesu i kako će budućnost Europe u velikoj mjeri ovisiti o uspjehu, odnosno neuspjehu Marine Le Pen u srazu s Emmanuel Macronom ove nedjelje na francuskim predsjedničkim izborima. Kladioničari spremni riziku sve se otvorenije priklanjaju Marine Le Pen, kćeri i političkoj nasljednici Jean Marie Le Pene, koji je godinama s pozicije tvrdog desničara pokušavao bezuspješno doći do političke moći u Francuskoj. Njegova kćer puno je pragmatičnija. Osim što se odmakla od krajnje desnice zaigrala je i na kartu nove "Europe nacija i sloboda".

- Obavezno je cijepljenje smrtna kazna za sve građane

Mislav Kolakušić je francuskom predsjedniku Macronu na plenarnoj sjednici prilikom francuskog preuzimanja predsjedanja EU u Strasbourgu poručio da dok predsjeda EU čini sve suprotno onome što čini u Francuskoj. Doslovno je kazao: - Obavezno je cijepljenje smrtna kazna za sve građane. I to govorite Vi koji ste među prvima ukunuli smrtnu kaznu.Zbog ovih riječi društvene mreže širom svijeta su se užarile, a samo na Twitteru, u manje od 24 sata, Kolakušićevo obraćanje Emmanuelu pregledana je milijun puta. Pola milijuna korisnika Facebooka vidjelo je njegovu objavu na stranici Građani za Mislava Kolakušića, lajkalo mu je njih 15.780, komentiralo njih 2000, a post je je podijelilo nevjerojatnih 10.000 ljudi.

Kolakušić rastura na Twitteru i Facebooku - objavu o Emmanuel Macronu vidjelo dva milijuna ljudi - Mislav Kolakušić je francuskom predsjedniku Macronu na plenarnoj sjednici prilikom francuskog preuzimanja predsjedanja EU u Strasbourgu poručio da dok predsjeda EU čini sve suprotno onome što čini u Francuskoj. Doslovno je kazao: - Obavezno je cijepljenje smrtna kazna za sve građane. I to govorite Vi koji ste među prvima ukunuli smrtnu kaznu.Zbog ovih riječi društvene mreže širom svijeta su se užarile, a samo na Twitteru, u manje od 24 sata, Kolakušićevo obraćanje Emmanuelu pregledana je milijun puta. Pola milijuna korisnika Facebooka vidjelo je njegovu objavu na stranici Građani za Mislava Kolakušića, lajkalo mu je njih 15.780, komentiralo njih 2000, a post je je podijelilo nevjerojatnih 10.000 ljudi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.