"Počinju pregovori" - Zelenski objavio kako je s Lukašenkom dogovorio razgovor zaraćenih strana

PRIJELOMNA VIJEST: Volodimir Zelenski objavio da je postignut sporaum s neprijateljskom stranom i da će se održati pregovori na ukrajinsko-bjeloruskoj granici. U samo 10 minuta od objave na Facebooku objava ukrajinskog predsjednika dobila 17.000 likova i 4000 komentara.
Rezultat je to razgovora ukrajinskog predsjednika s Aleksandrom Lukašenkom, bjeloruskim predsjednikom koji je pregovarao u ime Vladimira Putina. Zelenski je na svojoj FB stranici napisao dobru vijest i naisao je na odobravanje sunarodnjaka koji mu sugeriraju veliki oprez u pregovorima s agresorima.
Dogovorili smo da će se ukrajinska delegacija sastati s ruskom bez prethodnih uvjeta na ukrajinsko-beloruskoj granici, na području rijeke Pripjat.
Aleksandar Lukašenko preuzeo je odgovornost za činjenicu da će u trenutku odlaska, pregovora i povratka ukrajinske delegacije, svi avioni, helikopteri i rakete postavljeni na teritoriju Bjelorusije ostati na zemlji.

"Počinju pregovori" - Zelenski objavio kako je s Lukašenkom dogovorio  razgovor zaraćenih strana Voladimir Zelenski/FB
27. 2. 2022

Pregovaranje bez ultimatuma je već ukrajinska pobjeda, napoisao je Anton Gerašenko, viši savjetnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Ukrajine. Dodao je:

- Na dan invazije, 24. veljače, što će zauvijek ući u svjetsku povijest, ni Putin ni Lukašenko nisu planirali ići na bilo kakve pregovore sa Ukrajinom.

Putin i Lukašenko su željeli samo potpunu KAPITULACIJU.

- Do ovog prijedloga o pregovorima ne bi došlo da naše Oružane snage, rusko-fašističkim okupatorima nisu pokazale zube, naveo je Gerašenko i nastavio:

- E sad, kad u 3 dana žestoke borbe, Ukrajinci neviđenim junaštvom zaustavljaju tenkove, kad su poginule tisuće ruskih okupatora, kad je čak i Njemačka pristala odustati od Sjevernog toka -2, a i oružje na poslati. Pregovori se mogu i trebaju voditi. Ali sila je sada na našoj strani. Potrebno je zahtijevati potpunu obnovu teritorijalnog integriteta Ukrajine!

Samo 35 minuta ranije Volodimir Zelenski u video izjavi je objavio da je Rusija tužena. Naveo je kako je do sada 210 ukrajinskih civila ubijeno u ratu od početka invazije, a 1100 ih je ranjeno.

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky govorio o podacima koji su proslijeđeni Međunarodnom sudu pravde u Haagu i da je Rusija tužena za ratne zločine.

Ruske banke su u panici

 Kako prenosi BBC , paniku je u Rusiji izazvala odluka u subotu navečer: Rusija će biti isključena iz SWIFT-ovog međunarodnog financijskog sustava . Kako prenosi britanski portal, velik dio njihovog novca već je u nedjelju podignut iz ruskih banaka. Kao odgovor, Centralna banka Rusije pokušala je uvjeriti kupce u zasebnoj izjavi. 

Središnja banka Rusije ima dovoljno resursa i resursa da održi financijsku stabilnost i osigura da financijski sektor nastavi nesmetano funkcioniranje. 
Napisali su. 

Financijski analitičari će vjerojatno vidjeti pad vrijednosti ruske rublje zbog sankcija kada se većina financijskih tržišta ponovno otvori u ponedjeljak, a još će više ruskih građana kao odgovor moći povući svoj novac iz banaka. 

Ove nove sankcije vjerojatno će uzrokovati ozbiljnu štetu ruskom gospodarstvu i bankarskom sustavu
Rekao je Clay Lowery, potpredsjednik Međunarodnog financijskog instituta (IIF).

Neizvjesnost je ogromna
Koliko je situacija izazvala neizvjesnost u Rusiji pokazuje i povijest dopisnika NBC Newsa iz Moskve. Raf Sanchez je napisao da ga je hotel u kojem trenutno živi zatražio da sada plati unaprijed, jer nisu bili sigurni da će im moći platiti svojom karticom nakon što sankcija stupi na snagu. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.