Na izbore izlazi i Mislav Kolakušić, njegovih 109.000 "fanova" oduševljeno, u nedjelju i službeno

Još jedan "jaki igrač" korača na političku scenu. Nakon što je Dalija Orešković u samo nekoliko tjedana dobila potporu za svoju stranku i 4,6 posto birača, a za sebe kao predsjedničku kandidatkinju i 12,4 posto ostaje vidjeti kolika je snaga suca. Mislav Kolakušić gost je sljedeće emisije Nedjeljom u 2, a očekuje se objava njegove kandidature na izborima nakon kojih se sve može promijeniti u korist građana, stoji na jutros objavljenoj objavi na njegovoj Facebook stranici. Više od 109.000 pratitelja suca Trgovačkog suda u Zagrebu s velikim je odobravanjem dočekalo ovu objavu. U samo pola sata na tisuće lajkova, na stotine komentara potpore. - Čovjek zrači povjerenjem, poštenjem, iskrenošću. On i neki novi ljudi daju nadu da je moguće promijeniti u potpunosti Lijepu našu, samo je jedad od brojnih do sada pristiglih komentara na njegovu stranicu.

Od danas pa nadalje isključivo o nama građanima ovisi hoćemo li konačno dobiti poštenog i sposobnog lidera koji ovu zemlju prožetu korupcijom i siromaštvom može pretvoriti u pravnu i naprednu državu kakva trebamo biti.

Uključite se i zajednički iskažimo podršku sucu Mislavu Kolakušiću!

Sudac Mislav Kolakušić gostuje u ovotjednom izdanju emisije Nedjeljom u 2 na HRT-u. Nakon uspješnog početka rada udruge Antikorupcija i masovnog odaziva građana, očekuje se da se sudac Kolakušić angažira i politički jer se samo političkim putem u Hrvatskoj mogu ostvariti uvjeti za   radikalne reforme društva. Budite uz Nedjeljom u dva i saznajte sve o planovima suca Kolakušića i udruge Antikorupcija!

Na izbore izlazi i Mislav Kolakušić, njegovih 109.000 "fanova" oduševljeno, u nedjelju i službeno Mladen Popović
28. 2. 2019

Što sad hoće taj? Kome pripada? Tko iza njega stoji? Za što se, zapravo, zalaže sudac Kolakušić? Prijeke sudove? Još jednu diktaturu obespravljenih nad privilegiranima? Hrvatski predsjednici bili su umirovljeni general i dva pravnika - jedan kavanski, drugi akademski, a sada je diplomatkinja. Nije baš šareno društvo. Toj su funkciji na Pantovčaku gravitirali razni čudaci raznobojnih ideologija. Netko s ambicijom da promijeni svijet, netko jer je na njega došao red, a netko na putu ka kratkotrajnoj slavi u realityju zvanome – predsjednički izbori. Može li na red doći i jedan sudac? Što bi od toga bio Mislav Kolakušić, ako bi uopće bio, a hoće – najavljuju mediji…

On tvrdi da je onaj koji želi mijenjati stvari. Za to ima puno argumenata. U mandatu lijeve vlade Zorana Milanovića istaknuo se zalaganjem protiv ovršnoga zakona i predstečajnih nagodbi. Sukobio se s dva najmoćnija političara iz garniture, Slavkom Linićem i premijerom Zoranom Milanovićem. Oni su sada bivši, a u Hrvatskoj je i dalje blokirano više od 300 tisuća ljudi. Po tome pitanju vlada desnoga centra premijera Andreja Plenkovića nije napravila puno. Sudac Kolakušić i dalje proziva.

– Ovršni zakon deset godina uništava živote gotovo milijun građana Hrvatske. Proizveo je 330 tisuća blokiranih i morbidno utječe na život oko četvrtine stanovnika Hrvatske, a nitko od nadležnih ga ne želi promijeniti. Međutim, javni prosvjedi na društvenim mrežama protiv zakona kojim se uvodi porez na promet nekretninama pokazali su da se može utjecati, doveli su do toga da je zakon povučen. Građani imaju u svojim rukama moć da mijenjaju sve, ali samo ako su jedinstveni, ustrajni i glasni. Nitko i ništa nije jače od naroda i njegove volje. Toga su svjesni i oni koji potiču podjele u društvu pa stalno nameću teme u vezi s kojima se građani dijele, odnosno ustaše i partizane, kazao nam je politički sve ambiciozniji Kolakušić. Tako ne govori jedan sudac, čija je uloga da zakone provodi. Kuloari bruje. Što sad hoće taj? Ili mu samo odgovara da bude popularan ondje gdje je populizam stanje duha. Kao i depresija.

– Cijeli život sam posvetio pravu. Srednja upravna škola, Pravni fakultet, pravosudni ispit, potom vježbenik i sudski savjetnik na Trgovačkom sudu u Zagrebu, sudski i viši sudski savjetnik na Upravnom sudu Hrvatske, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu. Ukupno 20 godina u pravosuđu i 35 godina posvećenosti pravu. Znate i sami da pravnici i suci u našoj zemlji nisu osobito popularni, kaže.

Na svojoj Facebook stranici ima milijun pregleda. Citiraju ga i prenose veliki i mali mediji. Osim toga, zna kako se pozira. Opušten je i govori bez napora. Idući hrvatski predsjednik bit će lik koji se često i lijepo smije, a protivnici će mu, osim Kolinde, biti smrknuta lica i zabrinute grimase. Kolakušić ima fotografski studio gdje povremeno snima, a možda i uvježbava poziranje. Uložio je "lijepe novce" u opremu, ali mu zato nije stalo do prijevoza. Na fotosession u zagrebački Katran studio došao je u staroj Alfi Romeo 159 bez kitnjastih dodataka, a čini se i armature na vratima. Prozor s vozačeve strane teško se otvarao. U studio je uletio pokislih ramena na besprijekornom odijelu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.