Mislav Kolakušić za izazov spreman, naš sudac Dredd ulazi u ring i poziva građane da dignu glas

Sivo ili plavkasto odijelo, bijela košulja i crvena kravata, jer kako kaže − on sam najbolje zna osmisliti medijske nastupe. Za Start je pristao navući boksačke rukavice Leone, jer njegov je uzor Silvester Stallone koji je u filmu pretvorio kaos u red

Mislav Kolakušić za izazov spreman, naš sudac Dredd ulazi u ring i poziva građane da dignu glas Bojan Markičević Haron
16. 3. 2018

Mislav Kolakušić ima fotografski studio u kojemu snima i uvježbava poziranje. Uložio je "lijepe novce" u opremu, ali mu nije stalo do prijevoza. Na fotosession u Katran studio došao je u staroj Alfi Romeo 159 bez kitnjastih dodataka, a čini se i armature na vratima. Prozor s vozačeve strane ne da se otvoriti. U studio je uletio u besprijekornom odijelu, ali pokislih ramena. Kao i na 7000 fotografija dostupnih na Googlu, na svima je isti. Što sad hoće taj? Kome pripada? Tko iza njega stoji? Za što se, zapravo, zalaže sudac Kolakušić?

Prijeke sudove? Jošjednu diktaturu obespravljenih nad privilegiranima? "Hrvatski predsjednici bili su umirovljeni general i dva pravnika, a sad je to karijerna diplomatkinja. Nije neko šareno društvo, iako su toj funkciji na Pantovčaku gravitirali razni čudaci. Netko s ambicijom da promijeni svijet, netko jer misli da je na njega došao red. a netko da se proslavi u najvećem hrvatskom realitiju koji se zove − predsjednički izbori. Može li na red doći i jedan sudac?"
Štoo bi od toga bio Mislav Kolakušić, ako bi uopće bio, a hoće – najavljuju mediji...

On tvrdi da je onaj koji želi mijenjati stvari. Za to ima puno argumenata. U mandatu lijeve vlade Zorana Milanovića istaknuo se zalaganjem protiv ovršnoga zakona i predstečajnih nagodbi. Sukobio se s dva najmoćnija političara iz garniture, Slavkom Linićem i premijerom Zoranom Milanovićem. Oni su sada bivši, a u Hrvatskoj je i dalje blokirano više od 300 tisuća ljudi. Po tome pitanju vlada desnoga centra premijera Andreja Plenkovića nije napravila puno. Sudac Kolakušić i dalje proziva.

– Ovršni zakon deset godina uništava živote gotovo milijun građana Hrvatske. Proizveo je 330 tisuća blokiranih i morbidno utječe na život oko četvrtine stanovnika Hrvatske, a nitko od nadležnih ga ne želi promijeniti. Međutim, javni prosvjedi na društvenim mrežama protiv zakona kojim se uvodi porez na promet nekretninama pokazali su da se može utjecati, doveli su do toga da je zakon povučen. Građani imaju u svojim rukama moćda mijenjaju sve, ali samo ako su jedinstveni, ustrajni i glasni. Nitko i ništa nije jače od naroda i njegove volje. Toga su svjesni i oni koji potiču podjele u društvu pa stalno nameću teme u vezi s kojima se građani dijele, odnosno ustaše i partizane, kazao nam je politički sve ambiciozniji Kolakušić.

Više u tiskanom izdanju Starta

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.