Mislav Kolakušić krenuo u osvajanje Hrvatske, Varaždinci se gurali oko štanda ne bi li mu potpisali pristupnicu, sad ima već 6000 članova i njih 73.803 na Facebooku

- Nemam više što čekati i okrenuti ću se i politici ako treba, poručio je danas Varaždincima Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu. Njemu je to prvi izlazak izvan Zagreba i najava jednog sasvim drukčijeg načina privlačenja istomišljenika... Mislav Kolakušić krenuo je danas u osvajanje Hrvatske, a lijepu, sunčanu i toplu subotu dodatno je zagrijao i sudac Trgovačkog suda u Zagrebu koji je najavio skori pohod na Slavonski Brod, Sisak, Rijeku...

Mislav Kolakušić krenuo u osvajanje Hrvatske, Varaždinci se gurali oko štanda ne bi li mu potpisali pristupnicu, sad ima već 6000 članova i njih 73.803 na Facebooku igor stažić
27. 10. 2019


Više o projektu
 
 
 
 
Sljedeći na redu su Sisak, Rijeka, Slavonski Brod, a ako i tamo bude jednakog oduševljenja spram čovjeka koji obećava pravo, pravdu, jednakost, čista posla i čiste račune, vrlo vjerojatno će već za koji dan imati iza sebe vojsku poklonika od nekoliko desetaka tisuća pristaša. Za sada ih ima blizu 6000, na Facebooku ima 73.803 pratitelja i kako kaže; - Ne zaustavljam se sve dok ne riješim Hrvatsku korupcije, lopova, nepravde... Za taj naum iznajmio je gotovo 10 godina stari kombi Mercedes Vito kojeg je oblijepio u poruke Antikorupcije.hr, koju je nedavno osnovao i kojoj je na čelu. Topla jesenska subota u Varaždinu privukla je mnoge u samo središte baroknog grada, a njih nemalo odlučilo je razmijeniti koju riječ sa sucem koji se odvažio mobilizirati građane kako bi stao na kraj korupciji i lopovluku.

Što sad hoće taj? Kome pripada? Tko iza njega stoji? Za što se, zapravo, zalaže sudac Kolakušić? Prijeke sudove? Još jednu diktaturu obespravljenih nad privilegiranima? Hrvatski predsjednici bili su umirovljeni general i dva pravnika - jedan kavanski, drugi akademski, a sada je diplomatkinja. Nije baš šareno društvo. Toj su funkciji na Pantovčaku gravitirali razni čudaci raznobojnih ideologija. Netko s ambicijom da promijeni svijet, netko jer je na njega došao red, a netko na putu ka kratkotrajnoj slavi u realityju zvanome – predsjednički izbori. Može li na red doći i jedan sudac? Što bi od toga bio Mislav Kolakušić, ako bi uopće bio, a hoće – najavljuju mediji…

U velikom interviewu kojeg je nedavno za Start s Mislavom Kolakušićem, naš urednik Gordan Malić opisao ga je na sljedeći način:

- On tvrdi da je onaj koji želi mijenjati stvari. Za to ima puno argumenata. U mandatu lijeve vlade Zorana Milanovića istaknuo se zalaganjem protiv ovršnoga zakona i predstečajnih nagodbi. Sukobio se s dva najmoćnija političara iz garniture, Slavkom Linićem i premijerom Zoranom Milanovićem. Oni su sada bivši, a u Hrvatskoj je i dalje blokirano više od 300 tisuća ljudi. Po tome pitanju vlada desnoga centra premijera Andreja Plenkovića nije napravila puno. Sudac Kolakušić i dalje proziva.

– Ovršni zakon deset godina uništava živote gotovo milijun građana Hrvatske. Proizveo je 330 tisuća blokiranih i morbidno utječe na život oko četvrtine stanovnika Hrvatske, a nitko od nadležnih ga ne želi promijeniti. Međutim, javni prosvjedi na društvenim mrežama protiv zakona kojim se uvodi porez na promet nekretninama pokazali su da se može utjecati, doveli su do toga da je zakon povučen. Građani imaju u svojim rukama moć da mijenjaju sve, ali samo ako su jedinstveni, ustrajni i glasni. Nitko i ništa nije jače od naroda i njegove volje. Toga su svjesni i oni koji potiču podjele u društvu pa stalno nameću teme u vezi s kojima se građani dijele, odnosno ustaše i partizane, kazao nam je politički sve ambiciozniji Kolakušić. Tako ne govori jedan sudac, čija je uloga da zakone provodi. Kuloari bruje. Što sad hoće taj? Ili mu samo odgovara da bude popularan ondje gdje je populizam stanje duha. Kao i depresija.

– Cijeli život sam posvetio pravu. Srednja upravna škola, Pravni fakultet, pravosudni ispit, potom vježbenik i sudski savjetnik na Trgovačkom sudu u Zagrebu, sudski i viši sudski savjetnik na Upravnom sudu Hrvatske, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu. Ukupno 20 godina u pravosuđu i 35 godina posvećenosti pravu. Znate i sami da pravnici i suci u našoj zemlji nisu osobito popularni, kaže.

Na svojoj Facebook stranici ima milijun pregleda. Citiraju ga i prenose veliki i mali mediji. Osim toga, zna kako se pozira. Opušten je i govori bez napora. Idući hrvatski predsjednik bit će lik koji se često i lijepo smije, a protivnici će mu, osim Kolinde, biti smrknuta lica i zabrinute grimase.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.