Na Dan žena u Zagrebu se održava veliki kongres poduzetnica

Četvrto izdanje Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe održat će se u Zagrebu na Dan žena, a okupit će više od 500 sudionica 

Na Dan žena u Zagrebu se održava veliki kongres poduzetnica Grad Zagreb
6. 3. 2019

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe 2019. održat će se u Zagrebu na Dan žena, 8. ožujka, u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba, najavljeno je danas na konferenciji za medije. 
 
Riječ je o najvećem poslovnom okupljanju žena u ovom dijelu Europe koje, među ostalim, omogućava poticanje konkurentnosti i izvrsnosti, razmjenu iskustava te otvaranje mogućnosti za učinkovito pozicioniranje ženskih poduzetničkih aktivnosti. Za njegovo četvrto izdanje prijavilo se više od 500 sudionica. 

Kako je najavila predstavnica Ženskog poduzetničkog centra Slavica Šipicki, uz  četiri panel diskusije, u okviru kongresa bit će održan i Treći poduzetnički sajam, na kojem će izlagati više od 70 poduzetnica i poduzetnika iz Hrvatske i regije.

Sudionike ujedno očekuju promocija i predstavljanje prvog Beauty vodiča za poslovne žene, modna revija dizajnerice Mihaele Marković, kao i predstavljanje projekta snaženja žena te međusobnog povezivanja i suradnje "Gentle day Ambasadorica".

"Grad Zagreb usmjeren je na razvoj tržišnog gospodarstva, s posebnim naglaskom na razvoj poduzetništva. U tom kontekstu razvoj, odnosno, poticaj tzv. ženskog poduzetništva intenzivirao se kako bi se mijenjale percepcije, rušile socijalne paradigme, poticale i hrabrile žene za ulazak u poduzetničke vode, i to konkretnim mjerama i potporama", kazala je na konferenciji zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić. 

Dodala je i da su relevantne studije ukazale na tri vrste prepreka za žensko poduzetništvo, a to su strukturne, gospodarske i  tzv. meke prepreke. 

"Financijski podržavajući Kongres svih ovih godina Grad Zagreb daje doprinos rušenju najveće predrasude vezane za žensko poduzetništvo, a to je relevantnost i vjerodostojnost žena da im se daju financijska sredstva da krenu u svoj poduzetnički pothvat", poručila je Majić. 

Udio žena u obrtništvu, kako je istaknula, iznosi  oko 40 posto pa više nema dileme je li u pitanju muško ili žensko poduzetništvo. "Mi poduzetništvo gledamo samo s aspekta uspješnosti i održivosti. Njihova uspješnost vezana je i uz ovu logistiku i potporu Grada Zagreba", zaključila je zamjenica gradonačelnika. 

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.