Ministar Filipović indirektno prozvao Vanđelića u aferi "Pljačke stoljeća", ovaj mu hitro odgovorio

Oglasio se Damir Vanđelić, bivši predsjednik Nadzornog odbora INA i obespravljeni bivši "libling" vladajućih te ustvrdio kako je Uprava s mađarskim šefom ta koja je prva sve morala znati.

- “NO ne dobiva pojedinačne ugovore na stol, nego poslovanje prati kroz izvješća uprave i revizije, a s obzirom da je INA potpisala ugovor sa spomenutom tvrtkom u listopadu 2021., a ja razriješen početkom prosinca 2021., prve izvještaje je dobio sastav NO-a koji me naslijedio”, kazao je Damir Vanđelić za N1

U Vanđelićevom timu uz to dodaju da je Uprava te ugovore morala odobriti, jer je takva procedura.

Ministar Filipović indirektno prozvao Vanđelića u aferi "Pljačke stoljeća", ovaj mu hitro odgovorio Dragan Đukanović / SportNews
29. 8. 2022

Snimio: Dragan Đukanović

- Prema proceduri je Damir Škugor, direktor u INA trebao Upravi dati prijedlog. Predsjednik Uprave potom to stavlja na sjednicu Uprave i Uprava donosi odluku s time da je MOL taj koji upravlja društvom i ima većinu. Pravna služba daje mišljenje, napominju u Vanđelićevom timu.

U akciji, koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija, na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić. Svih petero uhićenih u golemoj pljački Ine ostaje u istražnom zatvoru.

Šteta za INA-u prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca Dane Škugora je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.