"Kralj plinskog biznisa" svoje je pipke razasuo po cijeloj Hrvatskoj, bilo ga je od Istre do istočne Slavonije, sad je u Remetincu

Vanđelićev novi putokaz istražiteljima i očito nema namjeru šutjeti! Damir Škugor, bilo kuda direktor svuda, doslovno je  iskakao iz svake hrvatske "plinske boce" i svake plinske crpke.

Bio je glavni u INA-i za plinski biznis i samostalno je potpisivao nevjerojatne fakture, a šapu je stavio, ma ama baš na sve što nešto znači u HR plinskom biznisu.

Osim na već poznatu Slavoniju, gdje je bio zamjenik Nadzornog odbora "Plinare istočne Slavonije" i na Istru, gdje je također bio zamjenik šefa Nadzornog odbora pulske "Plinare d.o.o.", "tefterio" se i na Kvarner gdje je u Nadzornom odboru kontrolitrao "Energo d.o.o." iz Rijeke... Škugor je od 2017. godine naveden kao direktor u zagrebačkoj tvrtki "Croplin d.o.o."

Naveden je i kao član općinske organizacije HDZ-a u Maksimiru i navodno za takvog "stručnjaka" iznimno razgranatih poduzetničkih interesa i to na najznačajnijim  plinskim pozicijama nitko od čelnika HDZ-a nije znao. 

Vanđelić otvara Pandorinu kutiju i tvrdi kako je Šibenčanin Damir Škugor na mnogim važnim pozicijama i to ne samo u INA i HDZ-u, već i u tvrtkama vezanim za državu.

"Kralj plinskog biznisa" svoje je pipke razasuo po cijeloj Hrvatskoj, bilo ga je od Istre do istočne Slavonije, sad je u Remetincu Start / Info
1. 9. 2022

Osim što je bio nadzornik u pulskoj Plinari, Škugor je od 2017. godine naveden kao direktor u tvrtki Croplin d.o.o., član je Nadzornog odbora u tvrtki ENERGO d.o.o. i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Plinara istočne Slavonije d.o.o.

Istražitelji sumnjaju da je od lipnja 2020. do 27. kolovoza 2022., u Zagrebu, Šibeniku i Vinkovcima, kao direktor Plina i energije Industrije nafte i zamjenik predsjednika nadzornog odbora Plinare istočne Slavonije povezao u zajedničko djelovanje ostale osumnjičenike pri čemu su prirodni plin kojim raspolaže Ina prodavali po cijenama ispod tržišne cijene.

Škugor je ranije bio i direktor u tvrtki INA Jadran d.o.o. koju je vodio od 2007. do 2008. godine. Također, bio je član Nadzornog odbora u tvrtkama SOL Croatia d.o.o. i u BTI d.d.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.