Međunarodni sajam turizma PLACE2GO okupit će više od 200 izlagača

Osmo izdanje međunarodnog sajma turizma PLACE2GO održat će se od 15. do 17. ožujka, a okupit će više od 200 izlagača iz 22 zemlje

Međunarodni sajam turizma PLACE2GO okupit će više od 200 izlagača Grad Zagreb
5. 3. 2019

Osmi međunarodni sajam turizma PLACE2GO održat će se od 15. do 17. ožujka u Areni Zagreb, uz Sjevernu Makedoniju kao zemlju partnera, a okupit će više od 200 izlagača iz 22 zemlje, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

"Možemo se pohvaliti činjenicom da je Zagreb 365 dana turistička destinacija, iza čega stoje združeni napori Grada Zagreba, Zagrebačkog Holdinga i zagrebačke Turističke zajednice", kazala je na konferenciji zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić, naglasivši da ukupnom turističkom proizvodu prepoznatljiv zagrebački štih ljubaznošću i šarmom daju i građani Zagreba. 

Prema riječima direktorice sajma Damjane Domanovac, ova se godišnja manifestacija uz promidžbu turističke djelatnosti ujedno etablira kao vrijedan prodajni i komunikacijski alat, bez kojeg napredak pojedinačnih organizacija u turizmu, a zatim i gospodarstva u cjelini nije moguće zamisliti. 

Kako je pak istaknuo direktor Agencije za promociju i podršku turizma Sjeverne Makedonije Ljupčo Janevski, Makedonija je u 2018. zabilježila veliki porast noćenja i dolazaka turista. U fokusu agencije, najavio je, bit će upravo hrvatsko turističko tržište, kao i zemlje Jadranske regije u kojima vide veliki potencijal.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.