Grad Zagreb ostaje na istoj razini paušalnog oporezivanja po krevetu

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić danas je na konferenciji za medije najavila da će Grad Zagreb ostati na istoj razini paušalnog poreza po krevetu, u iznosu od 150 do 300 kuna. 

Grad Zagreb ostaje na istoj razini paušalnog oporezivanja po krevetu Grad Zagreb
24. 1. 2019

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić održala je danas konferenciju za novinare na kojoj se govorilo o paušalnom porezu po krevetu na području grada Zagreba.

Naime, Zakonom o porezu na dohodak tijelima lokalne samouprave propisano je da donesu odluku kojom definiraju visinu paušalnog poreza po krevetu, no ne može biti manji od 150, niti veći od 1500 kuna.

"Pravilnikom o oporezivanju djelatnosti iznajmljivanja i organiziranja smještaja u turizmu, određeno je da se područja, odnosno naselja oko kojih se odvija turistička djelatnost, dijele na četiri razreda. U donošenju odluke vodili smo računa o odredbama GUP-a i prostornih planova, a za razliku od nekih gradova, ostajemo na istoj razini paušalnog oporezivanja u iznosu od 150 do 300 kuna", istaknula je Majić. Privatne iznajmljivače, dodala je, u Gradu smatraju važnim segmentom gospodarstva i ne smiju ih dodatno oporezivati.

"Želimo da Zagreb postane cjelogodišnja destinacija za brojne turiste. Stoga ćemo nastaviti ulagati u kvalitetu ponude i usluga te nastojati da se boravak turista u Zagrebu produži na više od četiri dana kao što je do sada bilo uobičajeno.  Turistička ponuda sastoji se od mnogo segmenata među kojima su infrastruktura, kulturni i sportski objekti, različiti eventi te smještajni kapaciteti među kojima su od izuzetne važnosti upravo privatni iznajmljivači. U Zagrebu je ukupno 6910 ležaja u privatnim objektima", zaključila je Majić.  

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.