Maske su OPASNE i najstrože se zabranjuju! Svi oni koji će ih nositi bit će u Luksemburgu kažnjeni visokom novčanom kaznom

Maske su pale, MASKE SU ŠTETNE! Kakav samo preokret kad je riječ o nošenju maski! Luksemburg će ih posve zabraniti, a svi oni koji će ih samoinicijativno nositi bit će proganjani i novčano kažnjeni. 

Državno vijeće Luksemburga u svojemu mišljenju o ukidanju zaštitnih mjera za sprečavanje širenja bolesti COVID-19, objavljenome 10. ožujka 2022. godine, najavilo je i ukidanje "Digitalnih zelenih potvrda Europske unije", kao i obveze nošenja zaštinih maska za lice.

Kako autori novog zakona navode: -“sve to u svjetlu evolucije glavnih pokazatelja i epidemiološke situacije kakva je trenutno”.

 Štoviše, građani Luksemburga koji budu nastavili samoinicijativno nositi zaštitne maske za lice, mogli bi biti kažnjeni zbog kažnjiva djela skrivanja lica: https://conseil-etat.public.lu/content/dam/conseil_etat/fr/avis/2022/10032022/60963-COVID-PL,-Covid-19-Mod-Mesures-de-lutte-.pdf

Državno vijeće navodi kako bi novi Zakon o covidu mogao izazvati konfuziju zbog zakona koji brani pokrivanje lica u javnosti, jer u nekim specifičnim, zdravstvenim situacijama maske će se i dalje upotrebljavati.

Maske su OPASNE i najstrože se zabranjuju! Svi oni koji će ih nositi bit će u Luksemburgu kažnjeni visokom novčanom kaznom icsilviu from Pixabay
13. 3. 2022

Pripremio: Borut Černelić

Foto: Pixabay

Prijedlog zakona u Luksemburgu ima za cilj izmijeniti Zakon od 17. srpnja 2020. o mjerama za suzbijanje pandemije Covid-19.  Kako autori navode:

-“sve u svjetlu evolucije glavnih pokazatelja i epidemiološke situacije kakva je trenutno”.

Na temelju znanstvenih elemenata koje su iznijeli autori i zbog razmatranja koja se posebno odnose na „[kontrolu] stanja u zdravstvenom sustavu, koji, unatoč omikronskom valu, ni na koji način ne ugrožava skrb pacijenata oboljelih od COVID-19 s teškom bolešću, niti pored pacijenata s drugim patologijama koje zahtijevaju njegu; regresija novih infekcija i prognoza mirne epidemiološke situacije za naredne mjesece; popuštanje] mjera COVID-a u susjednim zemljama i općenito u Europskoj uniji.

Uzimajući u obzir scenarije koje je predstavilo Sveučilište u Luksemburgu na temelju epidemioloških modela te uzimajući u obzir dugoročne scenarije koje je razvio ECDC i o kojima se raspravljalo na „platformi za znanstvene savjete EU-a Covid-19” potreba da se očuva proporcionalnost između prijetnji zdravlju i ozbiljnosti mjera", autori predlažu uklanjanje većine ograničenja koja su još uvijek na snazi, uz zadržavanje ograničenog broja obveza koje se posebno odnose na nošenje masku u javnom prijevozu i zdravstvenim ustanovama. Očekuje se da će se 3G režim od sada primjenjivati ​​posebno na osoblje zdravstvenih ustanova i na vanjske pružatelje usluga, ukidajući za neke prepoznavanje samodijagnostičkih testova koji se provode na licu mjesta, a za druge obveze provođenja takvi testovi.
Međutim, želi skrenuti pozornost autorima na pitanje vezano uz vezu između ukidanja zakonske obveze nošenja maske i kriminalizacije, u određenim okolnostima, skrivanja lica navedenog u članku 563., točka 10. Kaznenog zakona.

Državno vijeće navodi kako bi novi Zakon o covidu mogao izazvati konfuziju zbog zakona koji brani pokrivanje lica u javnosti, jer u nekim specifičnim, zdravstvenim situacijama maske će se i dalje upotrebljavati.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.