Manifestacija Seljačka buna - Bitka kod Stubice 1573. ove subote u Zagorju

11. izdanje manifestacije Seljačka buna - Bitka kod Stubice 1573. održat će se ove subote, a za sve građane Zagreba koji žele prisustvovati tom atraktivnom  prikazu važnog povijesnog događaja organiziran je besplatan prijevoz

Manifestacija Seljačka buna - Bitka kod Stubice 1573. ove subote u Zagorju Grad Zagreb
30. 1. 2019

11. izdanje manifestacije Seljačka buna - Bitka kod Stubice 1573. održat će se u Donjoj Stubici u subotu, s početkom u 14 sati. U atraktivnom prikazu ovog važnog povijesnog događaja, s Krapinsko-zagorskom županijom sudjeluje i Grad Zagreb. 

Kako je jučer na konferenciji za medije izjavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, na tu je suradnju izuzetno ponosan, jer nema Zagreba bez Zagorja, niti Zagorja bez Zagreba. Također, pozvao je sve građane da posjete stubički kraj i da uživaju u prikazu srednjovjekovnog načina života i tadašnjih običaja. 

Organizirana je besplatna autobusna linija ZET-a koja će prometovati u subotu, od zagrebačkoga Glavnog kolodvora do Donje Stubice te u suprotnom smjeru, a vozni red je usklađen s rasporedom događanja. 

Prema riječima župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, prikaz najveće borbe hrvatskog seljaka za pravicu svake godine privlači sve više posjetitelja.

"Svi smještajni kapaciteti su puni, dolaze ljudi iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva. Svake godine se trudimo ponuditi nešto novo. Ove godine mijenjamo lokaciju pa će se središnji događaj –  Bitka kod Stubice održati kod dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici", kazao je Kolar. 

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.