Ključevi Grada Zagreba predani "Fašničkoj hajdučiji"

Simboličnom primopredajom ključeva Grada, u Zagrebu je jučer počela manifestacija "Fašnik vu Zagrebu"

Ključevi Grada Zagreba predani "Fašničkoj hajdučiji" Grad Zagreb
27. 2. 2019

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u Gradskoj upravi predao ključeve Grada grofu Fuliru fon Truttu i članovima Prigorske fašničke povorke KUD-a Prepuštovec "Fašnička hajdučija". Ovom simboličnom primopredajom počela je manifestacija "Fašnik vu Zagrebu", koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a traje do 5. ožujka.

"Jedva čekam odmoriti malo dok vlada prava fašnička atmosfera u Zagrebu. Neka ovi iz 'Hajdučije' vide malo kako je biti na usluzi našim purgerima, Zagrepčankama i Zagrepčanima i kak je to biti vlast. Ja još nisam ponorel, nadam se da ne bu ni oni", poručio je tom prilikom Bandić. 

Zahvalivši gradonačelniku, organizator "Fašnika vu Zagrebu" i predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar pozvao je građane da u subotu, 2. ožujka, u 12:00 sati dođu na Trg bana Josipa Jelačića, gdje će se predstaviti 20-ak karnevalskih skupina iz svih dijelova Hrvatske.

Organizatori su najavili i da će se 5. ožujka u popodnevnim satima fašnička garda okupiti na glavnom gradskom trgu, uhititi i zapaliti Fašnik, a potom ključeve Grada vratiti gradonačelniku Milanu Bandiću.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.