Lijepa gesta! Ferrari je na ovaj način priskočio u pomoć stradalima u razornim poplavama u Italiji

Italiju su prije nekog vremena pogodile katastrofalne poplave, a među prvima se pozivu za pomoć odazvao talijanski automobilski div Ferrari.

Lijepa gesta! Ferrari je na ovaj način priskočio u pomoć stradalima u razornim poplavama u Italiji CLAUDIA GRECO REUTERS / PIXELL
24. 5. 2023

Razorne poplave koje su pogodile Italiju u svibnju odnijele su 14 života i uzrokovale štetu od najmanje 5 milijardi kuna.

 
Najgore je bilo na sjeveru zemlje, u regiji Emilia-Romagna, gdje su poplave također uzele veliki danak na usjevima žitarica i nasadima voća.

Zbog velikih voda organizatori su bili prisiljeni otkazati i utrku za Veliku nagradu Imole jer su se poplave pokazale kao jedne od najgorih u povijesti regije, a pogođeni su deseci tisuća stanovnika.

Katastrofalne slike talijanskog sjevera sjele su se iu srca čelnika talijanskog automobilskog diva Ferrarija.

Naime, tvrtka je odlučila iskazati solidarnost s domovinom i njezinim stanovnicima donirajući milijun dolara za pomoć potrebitima.

U Ferrariju su zaključili da ne mogu samo stajati i promatrati kako snaga prirode oduzima i posljednje ljudsko dostojanstvo pa su odlučili krenuti u akciju te su se tako uključili u regionalnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć pogođenima poplave.
 

Proizvođač automobila sa sjedištem u Maranellu, samo 80 kilometara sjeverozapadno od regije, iskazao je svoju potporu zajednici redovnom donacijom od milijun eura. Izvršni direktor Ferrarija Benedetto Vigna rekao je kako tvrtka tradicionalno priskače u pomoć zajednici u teškim vremenima, ali je ujedno zahvalio vlastima na naporima koje su uložili u vrijeme razornih poplava.

Ferrari je sredstva dodijelio Agenciji za teritorijalnu sigurnost i civilnu zaštitu regije Emilia-Romagna.

Kako navode iz tvrtke, sredstva će se koristiti za obnavljanje okoliša i upravljanje hidrogeološkom nestabilnošću s nadom da će uspjeti spriječiti pojavu sličnih nesreća u budućnosti.Druge momčadi Formule 1 također su iskazale potporu na društvenim mrežama, no nije jasno je li netko od njih donio odluku.za konkretnu financijsku pomoć pogođenima.
 

Preberite š

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.