LADA NA STEROIDIMA!!! EU im prodala tvornice za 1 rublju, a sad Rusi čine čuda i najavljuju tri nova top modela do 2027. godine

Stižu Lada Iskra, Aura i super jeftini Grant... Najveći ruski proizvođač automobila obećava tri nova modela u tri godine. Avtovaz najavljuje Ladine novitete, prva stiže poslovna limuzina Aura, zatim "narodna" Iskra, pa niskobudžetni Grant.

LADA NA STEROIDIMA!!! EU im prodala tvornice za 1 rublju, a sad Rusi čine čuda i najavljuju tri nova top modela do 2027. godine Avtovaz
3. 1. 2024

Napisao: Matjaž Gregorič

Ruski Avtovaz, koja se prošle godine susrela s brojnim problemima zbog nedostatka pojedinačnih elektroničkih komponenti, pa čak i boja automobila, u iduće će tri godine pokrenuti proizvodnju tri nova modela. To je u intervjuu za agenciju RIA Novosti rekao zamjenik premijera i ministar industrije i trgovine Ruske Federacije Denis Manturov, koji je i šef upravnog odbora Avtovaza.
 

Prema njegovim riječima, investicijski program Avtovaze u 2024. godini neće biti manji od prošlogodišnjeg volumena i iznosit će oko 40 milijardi rubalja. Tako za ovu godinu planiraju pokrenuti proizvodnju limuzina poslovne klase Lada Aura. Također, tvrtka trenutno razvija novu obitelj B-segmenta na novoj globalnoj platformi. Početak proizvodnje novog modela, koji će se zvati Lada Iskra, očekuje se u tvornici u Togliattiju početkom 2025. godine. Nova obitelj proizvodit će se u tri karoserijske izvedbe, kao što su limuzina, kombi i crossover.
 

Hkrati bodo Iskro predstavili vzporedno s kompaktnejšo in cenovno ugodnejšo Lado Granta in bo sčasoma popolnoma nadomestila zdajšnji istoimenski model.  Lada Granta naj bi bila končana do leta 2027, poleg tega je v načrtu še križanec na platformi modela Vesta, ki je predviden za leto 2026.

Preberite še: Američki start-up radi revoluciju u svijetu električnih vozila, provjerite zašto

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.