Konj ugledao plišanog konja pored ceste i njegova reakcija je nevjerojatna (video će vas nasmijati do suza)

Ponekad nam nešto tako jednostavno poput simpatičnog videa uljepša dan. Sasvim normalan sat jahanja ovoga puta nije prošao po planu.

Konj ugledao plišanog konja pored ceste i njegova reakcija je nevjerojatna (video će vas nasmijati do suza) Youtube/posnetek zaslona
4. 12. 2023

Priča dolazi iz grada Barryja u Walesu, gdje su Catherine i njezin konj Leah otišli u sasvim normalnu šetnju. Ali kada Leah ugleda plišanog konja pokraj ceste, dan je sve samo ne običan. Zastaje u trenutku i želi promijeniti smjer staze, više mu ne odgovara.Tada odluči pogledati kakva mu je to životinja pomrsila planove i priđe joj u velikom luku. Catherinin pratitelj na drugom konju, kojeg situacija jako zabavlja, potiče ga da malo ponjuši konja, no to mu je već previše. Na kraju ipak živne, iako mu govor tijela vrišti: "Ne sviđa mi se, ne sviđa mi se, ne sviđa mi se."

Konji se smatraju vrlo inteligentnim i osjećajnim bićima, a zbog tih svojstava često se koriste u terapeutske svrhe. Konji su se pokazali posebno učinkovitima u radu s osobama s posebnim potrebama, ali iu području psihičkih problema. "Terapija uz pomoć konja temelji se na različitim područjima - pedagogiji, psihologiji, zdravstvu, socijalnoj skrbi i stoga predstavlja iznimnu priliku za holistički tretman najšireg kruga korisnika", stručnjakinja Metka Demšar Goljevšček koja provodi ovu vrstu terapije, rekao nam je u jednom intervjuu prije nekog vremena.

Nažalost, i u 21. stoljeću ovim se životinjama često događa nepravda. I to ne samo u štalama, daleko od očiju, nego i javno, pred očima. Sjetimo se samo priča o izmučenim konjima koji su uginuli ili pali, a koji i danas u mnogim gradovima vuku kočije s turistima. Kada je jedan od ovih jadnika nedavno kolabirao na velikim vrućinama na Majorci, a snimka obišla svijet, organizacije za zaštitu životinja su malo više pritisnule i očito uspjele, a posebno je aktivna bila PETA, gdje su prikupili 80 tisuća potpisivali peticiju i postigli kraj ove prakse. Vlasti u Palma de Mallorci najavile su da će do 2024. električna vozila zamijeniti glavnu snagu u ovom gradu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.