Kolakušić je, a kako to da SDP nije zatražio ostavku i ispriku Ursule von der Leyen zbog nezakonitog sudjelovanja u predizbornom spotu HDZ-a

Nakon sramotne, skandalozne i nezakonite potpore Ursula von der Leyen HDZ-u, uzavrla je i Facebook stranica neovisnog europarlamentarca koji je u Europskom parlamentu zatražio njenu ispriku i ostavku zbog zloupotrebe položaja. Većina revoltiranih građana na njegovu profilu pita se: - A gdje je tu SDP?

Kolakušić je, a kako to da SDP nije zatražio ostavku i ispriku Ursule von der Leyen zbog nezakonitog sudjelovanja u predizbornom spotu HDZ-a Borna Filic/PIXSELL/EU2020HR
13. 7. 2020

Napisao: Borut Černelić

Foto: Borna Filic/PIXSELL/EU2020HR

- Izborna potpora predsjednice Europske komisije HDZ-u uvredljiva je za većinu hrvatskih građana. Pozivam je da podnese neopozivu ostavku zbog zlouporabe javne dužnosti, riječi su to Mislava Kolakušića koje je uputio i europarlamentarcima, hrvatskim medijima i građanima.

Mislav Kolakušić zatražio je ostavku Ursule von der Leyen zbog njezine podrške HDZ-u u svojstvu predsjednice Europske komisije. Neovisni zastupnik u Europskome parlamentu, temeljem mogućnosti postavljanja zastupničkoga pitanja institucijama Europske unije službeno je pozvao na odgovornost predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen zbog njezine nedavne neprihvatljive podrške Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ), koju je uputila u svojstvu predsjednice Europske komisije, te ju je pozvao da podnese ostavku u svrhu očuvanja povjerenja građana u nepristranost institucija Europske unije. Mislav Kolakušić je iskoristio pravo koje proizlazi iz njegova položaja zastupnika u Europskome parlamentu da postavi izravno pitanje Europskoj komisiji i na njega dobije obvezan pisani odgovor. Europska komisija obvezna je, naime, odgovoriti zastupniku te pojasniti što će poduzeti s obzirom na to da je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen povrijedila Kodeks ponašanja dužnosnika Europske komisije.

Svojim je sudjelovanjem u HDZ-ovu predizbornome promidžbenom spotu u kojemu je nastupila u svojstvu predsjednice Europske komisije i iz službenih prostorija Europske komisije, Ursula von der Leyen povrijedila Kodeks ponašanja dužnosnika Europske komisije te uvrijedila milijune građana Republike Hrvatske koji ne podržavaju politiku HDZ-a, ali i poslala poruku da Europska komisija podržava spomenutu hrvatsku političku stranku.

Zbog takva postupanja, koje je u suprotnosti sa svim načelima odgovornoga obnašanja dužnosti, Ursula von der Leyen treba podnijeti ostavku te se ispričati građanima Republike Hrvatske zbog zloupotrebe položaja predsjednice Europske komisije za privatne političke svrhe u državi članici.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.