KIA sponzorira Europsku nogometnu ligu

Nakon Hyundaija, koji je bio jedan od najvećih sponzora Europskog prvenstva u nogometu u Francuskoj, južnokorejski proizvođači "nadirućih" automobila odlučili su potpomoći i Europsku nogometnu ligu, rame uz rame s Nissanom koji podupire UEFA Champions League

KIA sponzorira Europsku nogometnu ligu uefa
22. 8. 2017


Kia Motors novi je službeni partner Europske lige u nogometu (UEFA Europa League). Trogodišnji ugovor o suradnji započinje sljedeće sezone i završava finalnom utakmicom UEFA Europa League 2021. Riječ je o najvećem nogometnom klupskom natjecanju na svijetu, u kojemu je ove godine nastup po skupinama izborio i NK Rijeka.
Europska liga je najveće nogometno klupsko natjecanje na svijetu, koje uključuje klubove iz 54 europske zemlje i ima ukupno čak 980 milijuna televizijskih gledatelja. Kia će kao službeni partner organizatorima omogućiti flotu s 90 vozila za potrebe finalnih utakmica 2019., 2020. i 2021. Koristit će ih se za prijevoz sudaca, službenih osoba, delegata i veoma važnih gostiju.

Kia "Trophy Tour" - upoznavanje nogometnih legendi i obilazak pokala
Kia Motors i UEFA izvest će i UEFA Europa League "Trophy Tour". Na turneji će ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu imati priliku uživo vidjeti legendarni pobjednički pokal i upoznati neke nogometne legende. Kia će mlade nogometne fanove diljem Europe pozvati da sudjeluju u natječaju, gdje mogu postati službeni nosači lopti prije početka utakmice i tako doživjeti jedinstven osjećaj kada s nogometnim zvijezdama izlaze na teren.

Tae Hyun (Thomas) Oh, izvršni potpredsjednik i izvršni direktor Kia Motors Corporationa, rekao je: “Jako smo sretni zbog nastavka partnerstva s UEFA-om, jer dijelimo iste vrijednosti, privrženost i strast za nogometom. To partnerstvo nam omogućava povećanje Kijine globalne prepoznatljivosti i ubuduće, jer ćemo biti povezani s ogromnom nogometnom publikom. Europska liga jedno je od najkonkurentnijih globalnih nogometnih natjecanja i našemu brandu omogućava izvanrednu platformu koja će nas povezati s postojećim Kijinim strankama i s mogućim kupcima širom svijeta.”

Guy-Laurent Epstein, voditelj marketinga u UEFA Events SA-u, kaže: “Već sada imamo vrlo blisku suradnju s Kia Motorsom i veselimo se produbljenju toga partnerstva kroz Europsku ligu. Zajedno ćemo raditi na tomu da uspostavimo čvrste veze s nogometnim fanovima u Europi i drugdje, zato nestrpljivo čekamo prvi globalni Trophy Tour, koji će fanovima omogućiti da upoznaju nogometne legende i vide pokal na domaćemu tlu. S partnerom kao što je Kia razvijamo još bolju Europsku ligu i veselimo se zajedničkim projektima.”

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.