Hvalisavac Mamić dobio 5 x više lajkova od ponosnog Plenkovića zbog sjajnog 10. ulaska Dinama u Europsku ligu prvaka

Tko je od njih pravi Dinamovac i tko je ponosniji zagrebačkim klubom koji je jučer zaradio najmanje četvrt milijarde kuna? Prvi čovjek države i prvi bjegunac s tjeralice hrvatskog pravosuđa užarili Facebook objavama o povijesnom uspjehu Dinama.

Od najpopularnijih na "Startmetru" koji prati "Tko je tko na Facebooku" jedino su Andrej Plenković i Zdravko Mamić postavili objavu o veličanstvenoj večeri u Maksimiru.

Ni Kolinda, baš kao ni preostalih 13 najpopularnijih Hrvata s FB nije se kitilo plasmanom Dinama u Ligu prvaka na društvenim mrežama.

I dok je objavu premijera države lajkalo do 10,30 sati 2 tisuće pratitelja, njih 9,4 fanova stavilo je "like" za prvog čovjeka s potjernice za najtraženijim hrvatskim bjeguncima od pravosuđa. Zanimljivo, i dok podrška objavi Mamića još uvijek strelovito raste, ona premijerova se već nekoliko sati zadržava na brojki od približno 2000!

Hvalisavac Mamić dobio 5 x više lajkova od ponosnog Plenkovića zbog sjajnog 10. ulaska Dinama u Europsku ligu prvaka DAINA LE LARDIC Copyright © European Union 2021 / Denis Kapetanović / Pixell
25. 8. 2022

Napisao: Marko Ramljak

Foto: DAINA LE LARDIC Copyright © European Union 2021 / Denis Kapetanović / Pixell

"Dinamo je šampion i uvijek će biti", napisao je Zdravko Mamić nešto prije ponoći na svojoj FB stranici, a samo koju minutu kasnije na istoj društvenoj mreži poruku podrške hrvatskom nogometnom prvaku uputio je i Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH koji je poručio:

- Čestitam GNK Dinamo Zagreb na pobjedi i još jednom plasmanu u UEFA Champions League! Ponosni smo, ovo je velik uspjeh za hrvatski sport! Hrvatski nogometni savez!

Zanimljivo je primijetiti kako na top listi najpopularnijih političara i javnih osoba u Hrvatskoj nitko drugi osim njih dvojice nije popratilo fenomenalan uspjeh Građanskog nogometnog kluba Dinama. Sinoćnjom pobjedom GNK Dinamo zaradio je najmanje 23 milijuna eura i to samo od UEFA-a, a pri tome ne treba zanemariti ni prihode koji će stići s drugih osnova, od sponzora, transfera igrača, marketinga...

Samo zadnja pobjeda zagrebačkog nogometnog kluba donijela je i puno veselja i u preostalih 9 prvoligaških klubova Hrvatske nogometne lige. Tako će svi oni, od Slaven Belupa pa do Istre i Šibenika inkasiratiti od UEFA-e takozvanu solidarnu uplatu od približno 4 milijuna kuna. Solidan prihod za sve njih koji sad zadovoljno mogu trljati ruke. Samo zahvaljujući Dinamu hrvatski su prvoligaši u posljednjih pet godina inkasirali iod krovne europske nogometne organizacije i više od 100.000 milijua kuna!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.