- " Kao Titov gardist očito se vodi onom "nemojte se držati zakona kao pijan plota, adaptirao je rezidenciju na Hvaru i potrošio više stotina tisuća kuna"

HDZ žestoko opleo po "OPSJEDNUTOM" Zoranu Milanoviću, predsjedniku RH kojeg su nazvali "Vrhovni lažljivac".Napisali su kako je "kao premijer imao je priliku ulagati u HV, ali to nije činio, već mu je zanemarivanjem nanio golemu štetu. Javno su ga prozvali i zbog "adaptaciji državne rezidencije na Hvaru koja je stajala više stotina tisuća kuna."

- " Kao Titov gardist očito se vodi onom "nemojte se držati zakona kao pijan plota, adaptirao je rezidenciju na Hvaru i potrošio više stotina tisuća kuna" Mario Drausnik
10. 2. 2022

Foto: Mario Draušnik

U objavi pod naslovom "Ministarstvo obrane & Vrhovni lažljivac napisali su Hadezeovci: - "Upravo Milanović protuzakonito postupa, stalno želi koristiti Hrvatsku vojsku kao svoju privatnu igračku. Kao Titov gardist očito se vodi onom "nemojte se držati zakona kao pijan plota". Kao premijer imao je priliku ulagati u HV, ali to nije činio, već mu je zanemarivanjem nanio golemu štetu. Za razliku od tog vremena, ova Vlada RH ulaže u HV više nego što se ikada ulagalo te poboljšava standard vojnika. Ako već ministra Mario Banožića lažno proziva za „dilanje nekretnina“, javno pozivamo opsjednutog Milanovića da se očituje o adaptaciji državne rezidencije na Hvaru uoči njegovog prvog ljetovanja kao predsjednika - koja je koštala više stotina tisuća kuna."

Samo 12 sati prije gore navedenog obraćanja HDZ-a i Ministarstvo obrane i Mario Banožić  sličnim rječnikom navalili su na predsjednika države. Banožić je odgovorio “Titovom gardistu Milanoviću”: - Što je prešutjela zviždačica Đerek!

Također, javno su pozvali Milanovića da se očituje “o adaptaciji i ulaganju u državnu rezidenciju na Hvaru uoči njegova prvog ljetovanja kao predsjednika, koja je iznosila nekoliko stotina tisuća kuna”.

Banožić nije želio komentirati izričaj kojim se Milanović koristi nazivajući ga dilerom.

Potom su naveli: -

– Ostavljamo javnosti da prosudi zašto je termin dilera tako blizak našem Predsjedniku, poručuju iz MORH-a. Priopćenje koje je objavio Ured predsjednika Republike Hrvatske dana 9. veljače 2022. ‘Ministar obrane nastavlja šikanirati vojni vrh i hrvatske vojnike čime ugrožava djelovanje Oružanih snaga RH’ ponovno je pokazalo koliko je Predsjednik Republike opsjednut ministrom obrane.

Zlonamjerne su i neistinite tvrdnje Zorana Milanovića u kojima ističe kako ministar obrane Mario Banožić nastavlja šikanirati vojni vrh i hrvatske vojnike te ugrožava djelovanje Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ministru Banožiću na prvom je mjestu dobrobit svakog pripadnika Hrvatske vojske i u postupanju se vodi isključivo zakonom. Nezakonita postupanja prakticira Predsjednik Republike koji zaobilazi i ne poštuje propisane procedure te time upravo on radi štetu pripadnicima Hrvatske vojske.

Kao što smo više puta naveli isplata naknada ne bi bila sporna da je zahtjev za angažiranjem hrvatskih vojnika došao službenim putem iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske u Kabinet ministra obrane što je jedino u skladu sa zakonom.

U ovom slučaju Zakon o obrani upravo provodi ministar obrane, a Predsjednik Republike kao pravi Titov gardista drži se one Titove “nemojte se držati zakona kao pijan plota”.

Dok je bio predsjednik Vlade Zoran Milanović imao je priliku ulagati u Hrvatsku vojsku, ali to nije činio, štoviše svojim zanemarivanjem naštetio je Hrvatskoj vojsci. Za razliku od tog vremena, Vlada predsjednika Andreja Plenkovića u Hrvatsku vojsku ulaže više nego što se ikada ulagalo, razvija Oružane snage i drži do standarda hrvatskih vojnika, a ne koristi Hrvatsku vojsku kao svoju privatnu igračku, što radi Milanović.

Kada ministra Banožića javno poziva za dilanje nekretnina, javno pozivamo Milanovića da se očituje o adaptaciji i ulaganju u državnu rezidenciju na Hvaru uoči njegova prvog ljetovanja kao predsjednika, koja je iznosila nekoliko stotina tisuća kuna. Zanimljivo je da Maja Đerek, to nije spomenula u svojim zviždačkim svjedočenjima.

U ovom trenutku ministar obrane ne bi komentirao znakoviti izričaj kojim se Predsjednik koristi nazivajući ga “dilerom”. Ostavljamo javnosti da prosudi zašto je termin dilera tako blizak našem Predsjedniku, stoji u priopćenju MORH-a.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.