Srbija, omiljena destinacija za mlade i bogate Ruse! Baćuške osnovale više od 300 tvrtki od početka rata u Ukrajini

Rusi zauzimaju srpske nekretnine i plaćaju najam i do 100 eura! Osobito se poduzetnici masovno iseljavaju iz Rusije u veliki balkanski grad, Beograd. Pitate se kako su tamo primljeni? Pa naravno, topla srca i širom raširenih ruku i otvorenih banaka.

Na istoj adresi registrirane su čak 62 tvrtke, od kojih se 60 bavi računalnim programiranjem, prenosi srpski portal N1.

Srbija, omiljena destinacija za mlade i bogate Ruse! Baćuške osnovale više od 300 tvrtki od početka rata u Ukrajini Metropolitan
11. 4. 2022

Potražnja građana Rusije za nekretninama u Srbiji raste, javljaju lokalni mediji. Interes se značajno povećao otkako je 24. veljače počeo rat u Ukrajini. Više je razloga za to, a jedan od njih vjerojatno su tradicionalno dobri odnosi dviju zemalja. Srbi su raširenih ruku dočekali imigrante. O dobrim odnosima i međusobnom prijateljstvu svjedoče i grafiti koji su se pojavili na beogradskim ulicama.

Čak 95 posto Rusa zainteresirano je za najam, a ne kupnju stana, rekao je za srpski portal Nova Uroš Jovanović, direktor agencije za nekretnine Art nekretnine. Također nisu izbirljivi, zanimaju ih stanovi različitih veličina i broja soba te su spremni izdvojiti i do 1000 eura.

Je li glavni razlog pokretanja posla u Srbiji želja da se posao zadrži?

Od početka rata Rusi su osnovali više od 300 tvrtki u našoj susjednoj državi koja sasvim solidno koristi status prijatelja Rusije. Uroš Jovanović je za Novu objasnio da unatoč interesu međunarodnih tvrtki za iznajmljivanje stanova, interes za najam poslovnih prostora nije povećan.

Najviše poslovnih subjekata osnovano je dan nakon ruskog napada, 25. veljače, u jednom danu, čak 51. Na istoj adresi registrirane su čak 62 tvrtke, od kojih se 60 bavi računalnim programiranjem, prenosi srpski portal N1.

Zašto  je tako drastično porastao broj Rusa u Beogradu?

Jedan od razloga je i činjenica da je Srbija, unatoč europskim pritiscima, zadržala zračnu vezu s Rusijom, prenosi portal N1 Srbija. Kako je ruskim zrakoplovima zabranjen ulazak u europski zračni prostor, Srbija je postala jedino odredište u Europi gdje ruski zrakoplovi još mogu letjeti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.