NEPOPRAVLJIVO JE BIO DOBAR, neočekivan odlazak JURICE POPOVIĆA legendarnog glazbenika

Nakon originalnog Linđa, samo je onaj njegov bio još toliko savršen! Pred sam kraj godine potresla nas je smrt umjetnika koji je ostavio trag na generacije i koji će zauvijek ostati poznat po tome što je bio mio, a zabavan, nikad namrštem, ljut i zloćest. Sa svojom suprugom Matijom Vujicom živio je skladno.

NEPOPRAVLJIVO JE BIO DOBAR, neočekivan odlazak JURICE POPOVIĆA legendarnog glazbenika Matija Vujica / Instagram
29. 12. 2023

Prošle godine proslavio je časnih 40 godina glazbenog djelovanja, a sada je Hrvatsku šokirala vijest o njegovoj preranoj smrti. Oprostio se Jurica Popović, rođen 1958. godine, kojeg se opisuje uglavnom riječju - legendarni. Jurica Popović, koji je preminuo u 66. godini života, bio je poznat kao osnivač grupa Trotakt Projekt (1981.) i Gracia (1989.). Autor je, skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent više stotina pjesama u izvedbi navedenih grupa, a kao kantautor nastupao je i pod nazivom

 DJ Pop.

Popović je također kreator dječjeg lika Simpatico koji je pjesmom educirao ljude o nužnosti razvijanja društvene svijesti i pomaganja drugima. Stilski raspon njegovih radova kretao se od alter rocka (projekt Trotakt 1980-ih), etno popa (Gracia 1990-ih), electro popa (DJ Pop 2000-ih) do instrumentalne glazbe.Uz glazbu, Jurica Popović je imao i velika ljubav prema modi i iskustvo u dizajnu odjeće. Uz sve svoje uspjehe, javnosti je poznat i kao dugogodišnji partner pjevačice i modne dizajnerice Matije Vuica.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.