Haljina Amy Winehouse iz Beograda s cvjetnim printom, s posljednjeg koncerta 2011., prodana je na aukciji za 243.000 američkih dolara

Izložba posvećena Amy Winehouse prikazuje život, glazbu i nasljeđe nikad prežaljene umjetnice. U Londonu je otvorena izložba koja prikazuje život, glazbu i ostavštinu pokojne britanske pjevačice i kantautorice Amy Winehouse. Priređena je za 10 obljetnicu od prerane smrti, koja ju je sustigla sa samo 27 godina. Izložba Amy: Beyond the Stage u Muzeju dizajna prati priču o njezinoj ranoj karijeri kroz njezine snimke i tinejdžerske bilješke.

Njezina haljina s cvjetnim printom dizajnerice Naomi Parry, koju je nosila na posljednjem koncertu u lipnju 2011. u Beogradu, prodana je na nedavnoj aukciji za 243.000 američkih dolara, odnosno 16 puta više od procijenjene vrijednosti.

Haljina Amy Winehouse iz Beograda s cvjetnim printom, s posljednjeg koncerta 2011., prodana je na aukciji za 243.000 američkih dolara nph AGENCIJA NordPhoto
27. 11. 2021

Na taj način gledatelju žele ponuditi uvid u njezino stvaralaštvo i ujedno odati počast mnogim utjecajima na njezinu glazbu, od "blues queen" Dinah Washington, DJ-a i producenta Marka Ronsona do pop glazbe 60-ih, Motowna i jazz, prenosi francuska novinska agencija AFP. Pomoćnica kustosa izložbe Maria McLintock rekla je da je Amy Winehouse, koja je umrla u lipnju 2011. od trovanja alkoholom, ostavila bogato i raznoliko nasljeđe u glazbi i modi.

Prema njezinim riječima, izložba je pokušala ispričati njezinu priču o kreatoru, glazbeniku i modnoj ikoni, a uključila je i predmete za koje su njezini obožavatelji možda čuli, ali ih još nisu vidjeli. Izložba je i prilika da se ocijeni njezin značaj i utjecaj. Kako je dodala, “nesumnjivo inspirira mlađe glazbenike”.

Među eksponatima su rukopisi tekstova s ​​još neobjavljenih demo snimaka i gitara koju je kupila kao tinejdžerica.

Amy Winehouse, poznata po svojoj frizuri, tetovažama i izvanrednom vokalu, postigla je međunarodnu slavu albumom Back to Black 2006. godine. Postala je britanski hit, a predstavila je i pjesmu Rehab, koja opisuje njezinu borbu s ovisnošću.

Njezina haljina s cvjetnim printom dizajnerice Naomi Parry, koju je nosila na posljednjem koncertu u lipnju 2011. u Beogradu, prodana je na nedavnoj aukciji za 243.000 američkih dolara, odnosno 16 puta više od procijenjene vrijednosti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.