Ono što je dozvoljeno Borisu Johnsonu nije i Novaku Đokoviću, britanski premijer tulumario je s njih 50, a zabranio okupljanja za njih više od 10

- Nitko mi nije kazao kako kršim pravila, naivno se brani britanski premijer pred britanskom, ali i svjetskom zajednicom nakon što je ulovljen u teškom prekršaju i nakon što laže kao malo dijete.

Zanimljive su i usporedbe s Novakom Đokovićem, koje su se pojavile. Tim prije jer i Australija pripada pod britansku krunu, a iz Londona su slana uputstva Alexu Hawkeu, australskom ministru imigracije kako da se otarasi i deportira svjetskog No.1 iz Melbourea.

Ono što je dozvoljeno Borisu Johnsonu nije i Novaku Đokoviću, britanski premijer tulumario je s njih 50, a zabranio okupljanja za njih više od 10 © European Union 2019
19. 1. 2022

Dok se na vrhuncu epidemije Covida-19, svjetsko stanovništvo borilo s pandemijom kako bi obuzdalo daljnje širenje virusnih infekcija - većina se oprostila od živahnog društvenog i noćnog života i druženja, no ne i onaj koji je pisao pravila. Otkriveno je kako je sam kreator zakona o okupljanju maksimalno njih 10 na jednom mjesto to kršio. I to ni manje ni više nego na adresi gdje stoluje, u Downing Street 10! Svakog petaka bio je napunjen hladnjaka pun alkohola. Na 'vrtnim zabavama', između među 50 sudionika bio je i britanski premijer Boris Johnson. Upisao si je to događanje i u svoj kalendar kao nešto jeko važno. Nakon što je vijest o Johnsonovom 'tulumarenju' tijekom izričite zabrane okupljanja i druženja napunila naslovnice svjetskih medija, britanski premijer uzvratio je riječima: "Nitko mi nije rekao da kršim pravila".
 U jednom trenutku gotovo sve zemlje koje su željele suzbiti daljnje širenje zaraze koronavirusom poduzele su mjere zabrane prikupljanja i udruživanja većeg broja ljudi osim onih iz istog kućanstva. Sličnu mjeru donio je i Boris Johnson ne dozvoljavajući veće okupljanja od njih 10. No ono što je dozvoljeno Jupiteru, nije i volu. Britanski premijer imao je upisano u svoj kalendar u tim teškim pandemijskim danima "Petak s vinom".

Iako tvrdi da je bio samo jednom, tulumarenja su se odvijala svakog petka i to ni manje ni više nago na njegovoj adresi, u Downing Streetu, na kućnom broju 10. Naslovnice svjetskih medija su se užarile nakon što je objavljena fotografija piknika petkom na kojoj je uslikan i sam Boris Johnson.

Britanski premijer odgovorio je 'isprikom' i rekao:' 'Nitko mi nije rekao da kršim pravila.' 'Sky News je objavio da se Johnson branio od optužbi zgrožene javnosti odgovorom da je na tulumu je bio samo jednom i to samo tada kad je uslikan, jer je mislio da je to poslovna stvar. Naglasio je da ne bi došao na zabavu da je tada znao da će kršiti pravila, dodajući da se tamo zadržao samo 25 minuta kako bi se zahvalio svom osoblju. Potom se vratio u ured i nastavio s radom.

"Nitko mi nije rekao da radim nešto što nije u skladu s pravilima, da ovo nije poslovni događaj... Iskreno, ne mogu zamisliti zašto bi se takav party održao i zašto bi to itko dopustio ako je zabranjen", dodao je britanski premijer.

U međuvremenu, već je u tijeku aktivna istraga svih prijava kontroverznih stranaka na Downing Streetu kako bi se istražilo jesu li Johnson i njegovo osoblje svjesno prekršili zakon tijekom zatvaranja države.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.