VIDEO: - "Hasta la vista, baby", bile su posljednje riječi kuštravog Johnson prije nego što je odstupio s mjesta premijera! Čuvene su to riječi iz filma "Terminator"

U svom posljednjem govoru na dužnosti, britanski premijer je rekao da je njegova "misija uvelike obavljena". Potom se oprostio epskim riječima: - "hasta la vista, baby".

VIDEO:  - "Hasta la vista, baby", bile su posljednje riječi kuštravog Johnson prije nego što je odstupio s mjesta premijera! Čuvene su to riječi iz filma "Terminator" Chris J Ratcliffe Copyright: © European Union 2019 - Source : EP
23. 7. 2022

Britanski premijer u odlasku Boris Johnson posljednji je put odgovarao na pitanja članova Britanskog parlamenta i oprostio se od svoje pozicije riječima iz filmskog filma Terminator:  "hasta la vista, baby". Ujedno je rekao da su tijekom njegova mandata transformirali britansku demokraciju i vratili neovisnost Otoka.

 
 
Dao je nekoliko savjeta svom nasljedniku, koji će biti poznat tek u rujnu, a to je da se čvrsto drži Amerikanaca, zauzme se za Ukrajince i slobodu i demokraciju svugdje u svijetu, kao i da smanji poreze.

Na temelju njegovih oproštajnih riječi nije jasno namjerava li se Johnson vratiti u politiku nakon ostavke.

Podsjećamo ...

Johnson odlazi s mjesta premijera i čelnika britanske Konzervativne stranke nakon što je nekoliko ministara, tajnika i drugih kolega u njegovoj vladi podnijelo ostavke prije dva tjedna. Val ostavki potaknut je nizom skandala u koje je bio upleten Johnson.

Johnsona već duže vrijeme opterećuju skandali. Posebno je odjeknula takozvana afera Partygate vezana uz zabave u Downing Streetu 10 u vrijeme kada je javni život u Velikoj Britaniji bio zatvoren zbog pandemije covida-19.

Kasnije je došlo i do izglasavanja nepovjerenja Johnsonu, koje je on jedva preživio, ali je na kraju bio prisiljen podnijeti ostavku.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.