Požrtvovni roditelji spasili svoje desetomjesečne blizance, pa izgubili bitku s teroristima

Izraelske vlasti proglasile su ih herojima. Požrtvovani roditelji učinili sve da spase bebe
 

Požrtvovni roditelji spasili svoje desetomjesečne blizance, pa izgubili bitku s teroristima Twitter/aliveness_ape
10. 10. 2023

Itay i Hadar Berdichevsky Prije 10 mjeseci razveselili su se rođenju blizanaca. Sreći mlade obitelji došao je kraj kada su Hamasovi teroristi pokušali provaliti u njihov dom.

Požrtvovani roditelji učinili sve da spase bebe

Tridesetogodišnji Izraelci imali su svega nekoliko sekundi da reagiraju kada su čuli da im teroristi žele razvaliti ulazna vrata. Znali su da pripadnici Hamasa žele ubiti njihovu mladu obitelj. Uplašeni roditelji brzo su strpali svoje desetomjesečne blizance u skriveno sklonište.

Potom su izašli van, gdje su se sukobili s teroristima, koji su ih na kraju iz vatrenog oružja ubili. Izraelski vojnici pronašli su svoju djecu živu i zdravu 12 sati kasnije. Izraelske vlasti su par pozdravile kao heroje koji su "učinili sve što su mogli da spase svoju djecu", piše Daily Mail. Teroristi Hamasa proteklih su dana ubili više od 700 Izraelaca.

U Izraelu je bilo i dosta Hrvata, većina se sretno vratila

U Izraelu je trenutačno izvanredno stanje, a hrvatskskom ministarstvu vanjskih poslova javilo se najmanje 50 naših državljana. Brojni hrvatski turisti vratili su se jučer Austria airlinesom, a dio njih i Montenegro airom koji je u Izrael po svoje državljane poslala Vlada Crne Gore.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.