- Vidjeli smo divlje životinje, barbare s kojima ćemo se obračunati. Borimo se protiv žestokog neprijatelja, monstruoznijeg od ISIS-a

.- "Ono što će Hamas doživjeti bit će teško i strašno... Mi ćemo promijeniti Bliski istok! Napadnuti smo u subotu barbarizmom kakav nije viđen od holokausta. Stotine ljudi ubijenih, cijele obitelji ubijene u svojim krevetima i domovima, žene silovane i brutalno ubijene; preko stotinu otetih, uključujući djecu..., kazao je Benjamin Netanyahu, izraelski predsjednik Joe Bidenu i poručio da je Hamas zlo gore i od ISIS-a

Izraelski premijer predviđa da će se Bliski istok uskoro pretvoriti u pravi pakao, a zahvalio se predsjedniku Bidenu i kazao:  Sjedinjene Države stoje uz Izrael i u potpunosti podržavaju njegovo pravo na obranu. Obilato su nam promptmo i materijalno pomogli.

Dodao je:
- Zahvalio sam predsjedniku SAD-a na nepokolebljivoj podršci i jasno stavio do znanja da će biti potrebna trajna, snažna akcija u kojoj će Izrael pobijediti.

- Vidjeli smo divlje životinje, barbare s kojima ćemo se obračunati. Borimo se protiv žestokog neprijatelja, monstruoznijeg od ISIS-a KEVIN LAMARQUE / REUTERS / Pixsell
12. 10. 2023

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u da napadi Hamasa na Izrael podsjećaju na one koje je prije nekoliko godina izvela džihadistička skupina ISIS. "Vidjeli smo zločine i veće od onih koje je počinio zloglasni ISIS. Vezana djeca su pogubljena zajedno sa svojim obiteljima. Mladići i žene su upucani u leđa. Neću ovdje opisivati ​​ostale užase", rekao je Netanyahu u oštar ton.objavio rat Hamasu.

"Uvijek smo znali tko je Hamas. Sada to zna cijeli svijet. Hamas je ISIS. I porazit ćemo ga kao što je prosvijećeni svijet porazio ISIS. Ovaj podli neprijatelj želio je rat i dobit će ga", rekao je Netanyahu. U svom odgovoru , izraelski premijer Benjamin Netanyahu upotrijebio je brojne prijetnje. "Ono što će Hamas doživjeti bit će teško i strašno... Mi ćemo promijeniti Bliski istok", rekao je Netanyahu dužnosnicima s juga zemlje koji su posjetili Jeruzalem. Nastavio je s populističkim i vojničkim tonom. "Ono što ćemo učiniti našim neprijateljima u sljedećih nekoliko dana nosit će u svojim srcima mnoge generacije", naglasio je Netanyahu.

Unatoč premijerovoj nepopularnosti među dijelom stanovništva, Izraelci su od osnutka odgajani da čine sve za svoju zemlju i brane je do kraja. Takav odgoj doveo je do toga da građanima nije svejedno tko je na vlasti kad im je teritorij ugrožen. Njihov jedini cilj je poraziti protivnika. Takvo raspoloženje stanovništva omogućilo je Netanyahuu i vrlo oštar, autoritativan, vojnički i prijeteći medijski istup, čime je nedvojbeno samo dodatno ohrabrio cjelokupno izraelsko stanovništvo koje je odmah nakon napada Hamasa krenulo u mobilizaciju.


 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.