Balkansko prenamaganje u SLO sučeljavanju, Zmago Jelenčić pokazao srednji prst, pola političara napustilo studio

Niz primitivnih incidenata u političkom sučeljavanju pred nedjeljne izbore na TV Slovenija: Zmaga Jelinčića, koji bi komadao Hrvatsku, osim što je bio krajnje neodgojen, prilikom izlaska iz studija Bog ga je kaznio. Nezgodno je pao, jer nije primijetio stepenicu, a pola gostiju napustilo je studio i prije završetka emisije.

U televizijskom studiju odvijala se prava drama. Neki su događaj čak opisali kao cirkus. Mislite li da su u pravu?

Glavni favoriti Janez Janša i Robert Golob izdržali su svo vrijeme. Prvi u TV studiju, a drugi kod kuće, jer se zbog zaraze covidom javljao video linkom iz svoje kuće.

Balkansko prenamaganje u SLO sučeljavanju, Zmago Jelenčić pokazao srednji prst, pola političara napustilo studio Posnetek zaslona/RTV SLO
22. 4. 2022
U tjednu uoči parlamentarnih izbora politička atmosfera u Sloveniji postaje sve zahuktalija. Na jednom od posljednjih televizijskih sučeljavanja predsjednika parlamentarnih stranaka na TV Slovenija bilo je nekoliko verbalnih duela i burnih reakcija. Zmago Jelinčič, poznati ultranacionalista koji i dalje želi Istru pokazao je srednji prst "umjernom" političaru Ivanu Galetu koji ima posve drukčije svjetonazore.

Do incidenta s posrednikom došlo je nakon što je Gale najavio obračun s korupcijom, a kritizirao je i nazočne. Ovaj mu je odgovorio je ispruženim srednjim prstom, što su također zabilježile kamere. Ovim činom uspio je privući pažnju korisnika na Twitteru, gdje je svojom gestom izazvao razne reakcije. Prema riječima jednog korisnika, bilo bi sasvim moguće da se posrednik ponovno 'pokrene', pa pita kreatore emisije jesu li spremni za to.

Drugi korisnik Twittera događanja u obračunu u TV studiju uspoređuje s “divljanjem”, a naravno nije zaboravio spomenuti i Jelinčičeva posrednika.

Treći korisnik ne želi u Saboru nikoga “tko je toliko primitivan da u predizbornim obračunima pokazuje srednji prst političkom protivniku”.

Zmago Jelinčič je kasnije u znak protesta napustio studio rekavši da "ovdje čovjek ne može doći do riječi", ali je prilikom odlaska previdio stepenice, spotaknuo se i pao. U znak protesta emisiju su napustili i Luka Mesec, Tanja Fajon i Ljubo Jasnič, a nakon njih Marjan Šarec i Alenka Bratušek.

Do kraja emisije u studiju su ostali samo Janez Janša, Ivan Gale, Zdravko Počivalšek, Matej Tonin i Dejan Podgoršek, dok je Robert Golob sučeljavanju zbog nove zaraze koronavirusom prisustvovao putem video linka.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.