Hrvatska legenda puna hvale za Dončića: kome daje prednost u današnjoj utakmici?

Iako je Robert Prosinečki život posvetio nogometu, velika strast mu je i košarka. U večerašnjoj utakmici navijati će naravno za Hrvatsko, koja usprkos sjajnom Dončiću, a i bravuroznom Dragiću podsjećaju na nekdašnju Hrvatsku s Draženom Petrovićem.

Ali Luka je Luka i zbog njega je Slovenija u blagoj prednosti. Istina je da je Slovenija bila i europski prvak, ali ova utakmica neće biti laka Slovencima, kaže Prosinečki

-

Hrvatska legenda puna hvale za Dončića: kome daje prednost u današnjoj utakmici? Boris Ščitar / Pixell
30. 6. 2022

Foto: Pixell

I prije nego što se pojavila vijest da bi se mogao oprostiti od Olimpije, više o košarkaškom spektaklu Slovenije i Hrvatske rekao je i Robert Prosinečki.


Svoju naklonost prema sportu 53-godišnji Hrvat nikada nije skrivao između dva sporta.
 

“Možda čak previše gledam košarku što bi bilo dobro za mene. Kad završi NBA finale, ustanem u dva-tri ujutro i gledam utakmice. Pratim i europsku košarku i, naravno, sva velika natjecanja - priznaje Prosinečki.

Možda i najbolji Europljanin u NBA ligi do sada

Ne krije da je posljednjih godina oduševljen Goranom Dragićem, a posebno Lukom Dončićem, koji iz sezone u sezonu ruši NBA prekretnice. ”Dragić i Dončić su super zvijezde u Sloveniji, a Luka Dončić također je superzvijezda u SAD-u. O njegovoj kvaliteti nema smisla trošiti riječi. Možda je čak i najbolji europski košarkaš svih vremena, iako dobro znamo da ima konkurenciju od pokojnog Dražena Petrovića te da je tu i Nijemac Dirk Nowitzki koji ima šampionski prsten i vrlo je visoko na vječnoj listi Najbolji strijelci NBA lige.” Luka je još jako mlad, ali iza njega su zaista veliki uspjesi. Da, ne govorim ni o tome što je napravio za Real. Ako samo pogledamo što radi u NBA-u. Od trostrukih blizanaca do toga da je Dallas, na koji se prije nitko nije sjetio, vodi u polufinale. Trebate biti ponosni što imate takvog košarkaša”, nije štedio na pohvalama Robert Prosinečki.

Kome daje više šansi za pobjedu u kvartovskom obračunu?

“Hrvatska je oduvijek znala igrati košarku i ovaj put imamo svoje adute. Nije na najvišoj razini u posljednje vrijeme, ali imamo nekoliko igrača koji igraju važnu ulogu u svojim klubovima u NBA ligi. Ali Luka je Luka i zbog njega je Slovenija u blagoj prednosti. Istina je da je Slovenija bila i europski prvak, ali ova utakmica neće biti laka Slovencima - sa smiješkom zaključuje legenda hrvatskog sporta.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.