Više smo uživali u Dončiću, a i u Bogdanoviću, nego u vatrometu! Nova izvanredna predstava vrućeg Slovenca koji je ponovno postigao lude brojke, baš kao i Babo u Detroit Pistonsima

Slovenac jedini pravi konkurent Srbinu Nikoli Jokiću iz Denvera za ovogodišnju titulu MVP playera. Bojan Bogdanović noćas skinuo Kukoća s pozicije HR rekordera! Luka Dončić, zvijezda Dallasa je u novu godinu krenula pobjedom i još jednom igrom koja je impresionirala svijet košarke, a Babo iz Dubrovnika piša povijest u NBA ligi.

Više smo uživali u Dončiću, a i u Bogdanoviću, nego u vatrometu! Nova izvanredna predstava vrućeg Slovenca koji je ponovno postigao lude brojke, baš kao i Babo u Detroit Pistonsima Luka Dončić/Instagram
1. 1. 2023

Košarkaši Dallasa su u novogodišnjoj noći gostovali kod San Antonija u sjevernoameričkoj NBA ligi i slavili u teksaškom derbiju 126:125. Ponovno je zablistao slovenski košarkaš Luka Dončić koji je ubacio čak 51 koš, dodao šest skokova, devet asistencija, četiri ukradene lopte i blokadu, na poen prije kraja, a Jeremy Sochan čak je promašio šut za vodstvo. Četiri sekunde prije završne sirene Dončić je pogodio slobodno bacanje za 125:122 i proboj na četvrto mjesto Zapada.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

Tre Jones je također bio uspješan na suprotnoj strani nakon brzog napada. Uslijedio je još jedan faul, nakon čega je Dončić promašio slobodno bacanje, drugo namjerno, ali je u skoku uhvatio posljednju loptu za novu pobjedu. Christian Wood dodao je 25 poena u pobjedi.

Ovoga puta Dončić se ponovno preporučio za MVP nagradu. U posljednjih pet utakmica ima prosjek od 45,6 poena, 11,2 skoka i 10,2 asistencije. On je i prvi strijelac lige s prosjekom od 34,2 poena, a najtežu bitku za najboljeg pojedinca vodi sa srpskom zvijezdom Denvera Nikolom Jokićem.

Keldon Johnson ubacio je 30 koševa za domaćine, vrlo raspoložen bio je i Austrijanac Jakob Pöltl s 19 koševa i 15 skokova. Skok je bio element koji je držao Spurse u igri, jer su ovaj prvi dobili rezultatom 48:26. Domaćini su upravo skokom uspjeli doći do zanimljive završnice, jer su štićenici Jasona Kidda u drugom poluvremenu poveli 93:76, no u posljednjim sekundama utakmica je ponovno bila napeta.
 

To je neverojatno

"Napravili smo dosta grešaka u doigravanju, ali smo ih ispravili. Cijela momčad je dobro igrala u napadu, obrana nije bila dobra, ali na kraju smo pobijedili i to je sve što se računa", rekao je nakon susreta Dončić koji je u finalu treći put prešao granicu od 50 postignutih koševa u pet utakmica. "Ovo je nevjerojatno! U sedam godina u ligi nikad nisam vidio igrača koji može napraviti takve stvari. Luka ima nevjerojatnu seriju. Trenutno je MVP lige", rekao je Wood koji je u Dallas došao na ljeto , o igri 23-godišnjeg Ljubljančanina.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Chicago je noćas igrao i s Goranom Dragićem, ali potonjeg nije bilo u momčadi. Cleveland se u Illinoisu veselio pobjedi 103:102. Caris LeVert ubacila je 23 poena za pobjednike. Chicago je imao priliku za pobjedu, ali je DeMar DeRozan promašio posljednji šut, te je s 21 košem bio najbolji igrač svoje momčadi, a Minnesota Timberwolvesi izgubili su šesti put zaredom. Sa 116:104 premoć je morala priznati najlošija momčad lige Detroit za koju je Bojan Bogdanović ubacio 28 poena. Time je postao hrvatski košarkaš s najviše poena u NBA ligi. S 9835 bodova s ​​prvog je mjesta izbacio legendarnog Tonija Kukoća.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.