Zahvatila nas je hladna fronta: vrijeme će utjecati na osjetljive

Unatoč tome što je jutro oblačno i kišovito, takvo vrijeme neće dugo potrajati.

Zahvatila nas je hladna fronta: vrijeme će utjecati na osjetljive romeo ibrišević
16. 10. 2023

Hladna fronta prelazi preko Hrvatske. Iza njega će nam sa sjeveroistoka dopirati hladniji i u početku vlažan zrak, predviđaju prognostičari. Nedjelja će biti oblačna i kišovita, s mjestimičnom olujom u početku na jugu. Zahladit će, snježna će se granica poslijepodne spustiti do oko 1500 metara nadmorske visine. Poslijepodnevne temperature bit će od 7 do 12, na Primorskom oko 15 Celzijevih stupnjeva, stoji na stranicama Agencije za okolje Republike Slovenije.

Već u utorak moglo bi biti i sunca

Tijekom dana će oborine prestati, a pred večer će se i razvedriti. U utorak pretežno sunčano, bura će na sjevernom Jadranu biti izražena. Ponegdje u nizinama ujutro će biti magle ili niske naoblake. Najniže jutarnje temperature bit će od 1 do 6, u alpskim kotlinama malo ispod 0, na moru uz slabu buru oko 8, najviše dnevne od 9 do 13, na visiniama i na moru do 17 Celzijevih stupnjeva. U utorak će biti djelomično vedro uz povremeno povećanu naoblaku. Ujutro će u nizinama biti maglovito. U srijedu će biti pretežno oblačno. Poslijepodne kiša će padati uglavnom na zapadu.

Oblačno s oborinama bit će i u susjednim pokrajinama. Zahladit će. Puhat će vjetar istočnih smjerova, na sjevernom Jadranu umjerena, a na Kvarneru jaka bura. U ponedjeljak će biti pretežno sunčano uz ponegdje jutarnju maglu u nizinama. Bura će na sjevernom Jadranu oslabjeti.Utjecaj vremena na zdravlje danas će isprva biti opterećujući, no tijekom dana postupno će popuštati. U ponedjeljak će vrijeme biti povoljno

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.