Obilne kiše napravile kaos: voda poplavila ceste, pokrenula su se klizišta...

Vatrogasci su imali pune ruke posla.

Obilne kiše napravile kaos: voda poplavila ceste, pokrenula su se klizišta... Borut Živulovič/Bobo
14. 12. 2023

Nabujali vodotoci i oborinske vode zaprijetili su stambenim objektima i poplavili pojedine prometnice, aktivirala su se klizišta, a zbog raskvašenog terena padala su stabla.

Agencija za zaštitu okoliša izdala je narančasto upozorenje za južnu Sloveniju zbog mogućnosti noćnog plavljenja rijeke u porječju Krke, posebice njezinih pritoka u Suhoj krajini, no danas tijekom dana može doći do poplava srednjeg i donjeg toka Krke. Kolpa s pritokama i pojedine rijeke u Notranjskoj također bi trebale poplaviti noću.

Danas će u Primorju u većem dijelu zemlje biti sunčano, a drugdje će biti pretežno oblačno. Slaba kiša ujutro će posvuda prestati. Najviše dnevne temperature bit će od 3 do 8, na Primorskom oko 12 stupnjeva Celzijevih, u petak će na Primorskom biti pretežno vedro, uz prolazno slabu buru. Drugdje će biti djelomično vedro uz povremenu umjerenu naoblaku, koje će biti više u istočnim područjima. Ujutro i poslijepodne ponegdje u nizinama bit će magle. Poslijepodne mjestimice zapuhat će sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura bit će oko 0, u alpskim dolinama do -5, uz more 4, najviša dnevna od 2 do 7, na Primorskom do 12 stupnjeva.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.