Hitler je samo njegov, ne da Daliji da s diktatorom bilo koga vrijeđa i plaši! Profesor je u povijesti Hitlera koristio kako bi ocrnio Kolakušića, Keruma...

JE LI ON NEOVISNI ANALITIČAR I PROFESOR? Dežurni zaštitnik HDZ-a i SDP-a, progonitelj oporbe i dvostruki standardi!

Žarko Puhovski 2024.: - "Usporediti Plenkovića s Hitlerom je neukusno i pretjerivanje. Dalija Orešković se ne bi smjela javljati u javnosti”

Žarko Puhovski 2019. : - Kolakušić je Hitler iz našeg sokaka! Nešto slično kazao je i za Keruma 2012.

Zorana Milanovića je aluzijom nazvao šepavim orangutanom, Damira Vanđelića Paja Patkom... Dežurni eliminator bilo kakve opozicije u Hrvatskoj, koji je dobio crveni karton na RTL-u, koji je u Haagu lažno svjedočio protiv generala Ante Gotovine, baš kao i za vrijeme MASPOK-a kad je "cinkario" Proljećare ima dvostruke standarde. Jedne koji vrijede za njega, a druge kad su u pitanju oni koji pokušavaju svrgnuti s vlasti Andreja Plenkovića i HDZ.

Kakva samo retorika profesora koji pokušava glumiti moralnu i ljudsku vertikalu na hrvatskoj medijsko-političkoj sceni.

Hitler je samo njegov, ne da Daliji da s diktatorom bilo koga vrijeđa i plaši! Profesor je u povijesti Hitlera koristio kako bi ocrnio Kolakušića, Keruma... N1 / screenshot
22. 1. 2024

Napisao: Igor Stažić

Foto: Screenshot N1

Politički analitičar Žarko Puhovski kojeg je potjerao sa svoje platforme RTL, sada je pretplaćen za davanje svojih sudova na N1.  Tako je u Studiju uživo Ilije Jandrića komentirao danas  aktualne teme. One poput bijelog štrajka sudaca i državnih odvjetnika, izbor novog glavnog državnog odvjetnika kao i izmjene kaznenog zakona. Dotako se i Dalije Orešković. Za nju je ustvrdio da bi joj bolje da šuti, da se pokrije ušima i da ne izlazi u javnost.

Dežurni eliminator bilo kakve opozicije u Hrvatskoj, koji je dobio crveni karton na RTL-u, koji je u Haagu lažno svjedočio lažno protiv generala Gotovine, baš kao i za vrijeme MASPOK-a kad je svjedočio protiv Proljećara ima dvostuke standarde. Jedne koji vrijede za njega, a druge kad su u pitanju oni koji pokušavaju svrgnuti s vlasti Plenkovića i HDZ.

Dotaknuo se i reakcije predsjednika Republike na lex AP koji je rekao da će pomilovati svakoga tko bude osuđen po ovom zakonu. No, puno ga je više zasmetao loš njemački Dalije Orešković u Saboru:

“Pitanje je hoće li Zoran Milanović dobiti drugi mandat. Pogodio me moment u raspravi u Saboru kad se javila Dalija Orešković i na neviđeno primitivan način usporedivši Plenkovića s Hitlerom, što je neukusno i pretjerivanje, ali ona se digla i netko tko ne može elementarnu jednu riječ njemačkog jezika reći, ne bi se smio u javnosti pogotovo u Saboru javljati.

Tko bi, tko intelektualno drži do sebe, mogao glasati za stranku čija zastupnica ne može reći jednu njemačku riječ, a pravi se da govori njemački. To je takva sramota. Ona ne zna što je totalitarizam. Čim možete javno reći da je to totalitarizam, totalitarizma nema. Smeta me taj intelektualni primitivizam, pokušaj da se u Saboru govori strane jezike. To je reklama za Plenkovića.”

Provokator, tužibaba ili borac za istinu

Kakva samo retorika jednog profesora koji pokušava glumiti moralnu i ljudsku vertikalu na hrvatskoj medijsko-političkoj sceni. Nepoželjene i sve one koje po njemu treba maknuti iz javnog prostora nerijetko baš on uspoređuje s Hitlerom.

Naprosto je nevjerojatno kako Žarko Puhovski, kojem je Hitler očito omiljen lik kad uspoređuje sve one koji su vladajućim režimima u Hrvatskoj bili persone non grata. To što dozoljava sam sebi, ne pada mu na pamet da dozvoli drugima. Ili je riječ o totalnom gubitku pameti, zaboravu, ili je riječ o nevjerojatnoj količini drskosti. On zloupotrebljava javni medijski prostor da bi progonio, a pri tome bi zabranio javno djelovanje ljudima koji u svom javno političkom opusu dokazano nisu tako skloni ispaljivanju salvi uvreda kao što ćini on i to granatiranjem najtežim verbalno ubojitim arsenalom riječi.

Čime je taj lik zaslužio da popuje i određuje tko ima...,

...a tko nema prava biti u hrvatskom javnom prostoru? Ta količina mržnje prema svemu onome potencijalno opasnom po Plenkovića i družinu je nevjerojatna. To što on priča više je manje poznato, no nevjerojatno je da baš takav upitan tribun smije i može pričati što god ga je volja. Pri tome bi bio najsretniji kad bi se protivnike režima uklonilo s političke scene, iz medijskog prostora...

Pametni znaju da to što priča Puhovski, više govori o njemu samome nego o onima koje tako sistematski i neprofesionalno blati, no njegovo opetovano granatiranje najtežim mogućim uvredama neistomišljenike vladajuće elite, dovoljno govori i o poroznosti hrvatske medijske scene koja dozvoljava dokazanim lašcima, konvertitima i tužibabama da i dalje gade društvo.

Kakva samo retorika profesora koji pokušava glumiti moralnu i ljudsku vertikalu na hrvatskoj medijsko-političkoj sceni.

“Moj grijeh je što sam sudjelovao u montiranom procesu”, jadao se Puhovski jer ga je Milanović optužio da je bio “druker” na suđenju čelnicima studenata u Hrvatskom proljeću.

Iako ispucava najteže moguće uvrede na gotovo svakodnevnoj razini, dovoljno se prisjetiti samo njih nekoliko da bi mogli shvatiti o kome i čemu je ovdje riječ.

Tako je nedavno za Damira Vanđelića, još jednog u nizu onih koji misle da neće naletjeti na klipove ako se počnu baviti politikom i ako postanu opasnim za političku nomenklaturu, kazao: -  “On je kao Paja Patak na Copacabani”. Vađelić nema nikakvu šansu, nema stranku, nema ime. Ne postoji politički, nema organizaciju, nema značajane suradnike ili suradnice”.

Njegova dva omiljena lika za "zajebanciju" su izabrani predsjednik Zoran Milanović, koji je na predsjedničkim izborima dobio nevjerojannih 1.031.204 te Mislav Kolakušić koji je dobio na izborima za Europarlament i više od 70.000 glasova, a da pri tome nije imao ni stranku ni medije iza sebe.  Tako je Puhovski za Milanovića, između ostalih brojnih njegovih ne baš lijepih usporedbi, metafora i doskočica napisao: “Kod čimpanza, šepavi orangutan je kralj. Tako i Milanović može biti šef oporbe”

Kolakušić je iznimno opasan

Žarko Puhovski još je jedan od onih koji uz ime Mislava Kolakušića veže ADOLFA HITLERA! Osim 24 sata i njihova direktora Trupčevića koji je europarlamentarca, ad hominem, usporedio s najvećim svjetskim diktatorom, svoj prilog tezi da imamo posla s političarem koji je jednako opasan kao i onaj zbog kojeg je stradalo gotovo 100 milijuna ljudi..., da je a tko drugi nego dežurni dželat svakoga tko imalo pokaže potentnosti da uznemiri vlast.  Kazao je tako još u prosincu 2019. na N1 da glumi lika iz Tadejevog filma (1975.) "Hitler iz našeg sokaka"!


Eto opisa junaka jugoslavenskog filma;
"U Banatu se 1941. skladno živi iako se neki Nijemci počinju neobično ponašati pri spominjanju Hitlera i Trećeg Reicha. Međutim, u travnju iste godine izbije rat, te neki od njih pristupaju Wehrmachtu. Lokalni pijanac Leksi (N. Simić) u tome vidi svoju priliku da postane netko i nešto. Iskorištava strah mještana i pravi se važan, a istodobno se boji odlaska na istočnu frontu... "

Zadnja u nizu na njegovu nišana našla se Dalija Orešković. I baš kako sam Puhovski tvrd da je saborska zastupnica samo dobro izreklamirala Andreja Plenkovića i učinila mu uslugu, tako se teško oteti dojmu da je i on baš spominjem imena i djela Dalije Orešković učinio veliku stvar za popularizaciju oporbene političarke.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.