Prijatelji Vladimira Putina na odmoru u HRVATSKOJ! Ovo su njihove bajne luksuzne vile koje vrijede i stotine milijuna

Jeste li za da u vile ruskih oligarha smjestimo ukrajinske izbjeglice. Johnson je to naložio u Velikoj Britaniji? Pogledajte fotografije skupocjenih vila koje su ruski oligarsi iz bliskih krugova predsjednika Vladimira Putina kupili na hrvatskoj obali. I naravno da nisu to sve. Sutra novi nastavak. Danas priča o hacijendama Konstantina Veniaminoviča Gološčapova, iz Šipanske Luke za kojeg neki tvrde da je u iznimno dobrim odnosima s Putinovom bivšom desnom rukom i bivšim premijerom Dmitrij Medvedevim, pogledajte i pročitajte o Ališeru Usmanovu, 7. najbogatijem Rusu na Pelješcu, Nikolaj Tokarevu na Malom Lošinju...

Konstantin Venjaminovič Gološčapov, blizak je prijatelj Vladimira Putina i vlasnik fascinantnog zdanja Vila "Katino" u Šipanskoj luci. Maksim Poletajev i Oksana Divinski, najutjecajniji ruski dvojac u Hrvatskoj odlučuju o Fortenovi i u bliskom vezama s Tomislavom Karamarkom, Aleksej i Dmitrij Ananiev, vlasnici su lošinjske Jadranka grupe, samo neki od moćnih Rusa u Hrvaskoj. Ekipa etabliranih Rusa u Hrvatskoj do sada je uglavnom kupovala nekretnine, a manje su jurili posao. Za to su im služili HRVATI POTRČCI, koji se tek razotkrivaju.

O svemu veliku je priču donio portal Oštro pred koji mjesec odlično secirajući PANDORINE DOKUMENTE, čije fotografije i video, uz njihovu dozvolu. https://www.portal-ostro.hr/hr/price/sipanske-vile-financirao-i-bivsi-ruski-ministar

Prijatelji Vladimira Putina na odmoru u HRVATSKOJ! Ovo su njihove bajne luksuzne vile koje vrijede i stotine milijuna oštro
23. 3. 2022

Luksuzno zdanje na Šipanu koje je izgradila hrvatska tvrtka Mikado financiralo se iz 37,5 milijuna eura zajmova iz offshorea. Od toga je većinu ugovorima preuzela tvrtka bivšeg ruskog ministra Igora Jusufova, otkrivaju Pandorini dokumenti. Mikadu je država zbog turističkih ulaganja povratila najmanje 3,5 milijuna eura poreza. O svemu veliku je priču donio portal Oštro, čije fotografije i video, uz njihovu dozvolu koristimo.

U Šipanskoj luci, koja je prema posljednjem popisu stanovništva imala upisanih oko 200 stanovnika, nitko ne zna tko je ona. Kao što se ne zna ni tko su inače rijetki posjetitelji ovog luksuznog zdanja, navodi portal Oštro i njegova novinarka Mašenjka Bačić koji su sudjelovali u otkrivanju takozvanih PANDORINIH DOKUMENATA.

Oni otkrivaju tajne poslove iza luksuznih vila na otoku Šipanu: Financirao ih je i bivši ruski ministar, a gošća je bila i Kolinda Grabar Kitarović. Mještani vole spominjati i bivšeg ruskog predsjednika Dmitrija Medvedjeva koji navodno ima prste u ovoj mega investiciji koju je javno potpisivao ruski građanin s hrvatskom putovnicom – Konstantin Veniaminovič Gološčapov.

Na tom se mjestu prije 11 godina nalazila tek zapuštena stara vila Katino obrasla u raslinju i maslinama. Tada ju je za četiri milijuna eura kupila zagrebačka tvrtka Mikado, koju je 2004. godine osnovao Konstantin Veniaminovič Gološčapov.

Podaci iz Pandorinih dokumenata koje je dobio međunarodni konzorcij istraživačkih novinara (ICIJ) te ih podijelio s partnerima, otkrivaju kako su šipanska vila i okolno zemljište kupljeni zajmovima iz poreznih oaza. A u narednim godinama u tvrtku Mikado slilo se još 33,4 milijuna eura iz ukupno sedam offshore tvrtki, navodi portal Oštro.

Vlasništvo njih šest nije poznato. No kad je posljednja na sebe preuzela sve dugove prošlih, bila je u stvarnom vlasništvu bivšeg ruskog ministra energetike.

Tim je novcem obnovljena stara vila te su sagrađene još tri, a tvrtka Mikado je iz ruku Gološčapova prelazila prvo u vlasništvo jedne pa druge panamske tvrtke. Zbog ulaganja u »turističke objekte« 2015. godine je Mikado dobio povrat poreza na dodanu vrijednost u iznosu od 3,5 milijuna eura, navodi portal Oštro.

Vile, međutim, nisu poslužile za tu svrhu iako su u srpnju 2016. godine registrirane kao smještaj za turiste s pet zvjezdica. Istog je mjeseca imanje posjetila i tadašnja hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. 

Vlasnik Mikada danas je tajnovita švicarska tvrtka Realty Investments. O njoj se zna jedino to da joj je predsjednik uprave počasni konzul Litve u Švicarskoj Graziano Pedroja, koji je i član upravnog odbora u švicarskom Sentinel Holdingu, koji je nakon osnutka 2017. godine kao stručnjaka angažirao supruga bivše predsjednice Jakova Kitarovića.

Međunarodna mreža novinara (OCCRP) otkrila je imovinu ruskih oligarha koji se smatraju članovima najužeg kruga predsjednika Vladimira Putina. Mnogi iz ovog kruga imaju luksuzne investicije i u Hrvatskoj.

Ališer Usmanov, 7. najbogatiji Rus na Pelješcu

Na sjeveru hrvatskog poluotoka Pelješca, ispod brda neposredno na obali smjestio se kompleks od dvije građevine i dva gata. Očekuje se da će vrijednost nekretnine biti veća od pet milijuna eura. Prema posljednjim informacijama, vlasnik kompleksa je hrvatska tvrtka Castellum Aquae, a vlasnik je ciparska tvrtka Klaret Development Limited. U pozadini je Gulbakhor Ismailova, sestra Alishera Usmanova, sedmog najbogatijeg Rusa.

Oligarh ima još jednu vilu na Pelješcu. Zapravo, vlasnica kuće je Irina Viner Usmanova, njegova supruga. Kompleks zgrada s vlastitom plažom i vezom za čamce nalazi se u neposrednoj blizini hotela Orsan i neposredno uz glavnu cestu uz južnu obalu poluotoka Pelješca. Vrijednost imanja procjenjuje se na nešto manje od 1,9 milijuna eura.

Nikolaj Tokarev iz uvale Čikat na Malom Lošinju

Jedna od najimpresivnijih građevina u uvali Čikat na otoku Malom Lošinju od 2009. godine u vlasništvu je Maje Nikolavne Tokareve. Kći je Nikolaja Tokareva, predsjednika Transnefta, najvećeg operatera naftovoda u Rusiji i svijetu.

Obitelj Tokarev je 2009. kupila Vilu Karolinu za čak 12 milijuna eura. Formalni vlasnik vile je tvrtka za nekretnine Katina sa sjedištem u Zagrebu. Prema podacima OCCRP-a, vrijednost vile Karolina danas se procjenjuje na nešto manje od četiri milijuna eura.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.