DEMANTIJ: Ruski oligarsi Aleksej i Dmitrij Ananiev, nisu vlasnici lošinjske Jadranke d.d.

Krajnji vlasnici hrvatske kompanije Jadranka Grupa su gospodin Predrag Perenčević i gospodin Krešimir Filipović, hrvatski državljani koji dugi niz godina žive i rade u Ruskoj Federaciji, napisao nam je to u kratkom demantiju Sanjin Šolić, iz Uprave društva Jadranka.

Reakcija je to ove hrvatske kompanije na naš tekst objavljen jučer pod naslovom: "Prijatelji Vladimira Putina na odmoru u HRVATSKOJ! Ovo su njihove bajne luksuzne vile koje vrijede i stotine milijuna".

DEMANTIJ: Ruski oligarsi Aleksej i Dmitrij Ananiev, nisu vlasnici lošinjske Jadranke d.d. Jadranka d.d./FB
24. 3. 2022

Obraćamo Vam se sa zahtjevom za objavu reagiranja i ispravka netočnog navoda objavljenog u tekstu neimenovanog autora pod naslovom „Prijatelji Vladimira Putina na odmoru u Hrvatskoj! Ovo su njihove bajne luksuzne vile koje vrijede i stotine milijuna koji je objavljen 24. ožujka 2022. godine te je dostupan na poveznici: https://www.startnews.hr/news/foto-tako-so-videti-razkosne-vile-putinovih-prijateljev-na-hrvaskem/

Ovim putem reagiramo na sadržaj teksta s ciljem ispravnog informiranja javnosti te molimo objavu reagiranja na istom ili istovrijednom mjestu i na isti ili istovrijedan način kao što je objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, a sukladno odredbama članka 40. Zakona o medijima (Narodne Novine 54/09, 84/11, 81/13).

U tekstu se, između ostaloga, navodi „...
U citiranom tekstu reagiramo i demantiramo netočnu tvrdnju da su vlasnici hrvatske kompanije Jadranka grupa navedene osobe.

Krajnji vlasnici hrvatske kompanije Jadranka Grupa su gospodin Predrag Perenčević i gospodin Krešimir Filipović, hrvatski državljani koji dugi niz godina žive i rade u Ruskoj Federaciji. Navedeni podatak o stvarnim vlasnicima je službeno evidentiran i u javno dostupnom Registru stvarnih vlasnika i s njime su upoznate sve nadležne institucije Republike Hrvatske.“

Slijedom gore navedenoga, molimo objavu kako to nalaže Zakon o medijima.

Uprava društva Jadranka d.d

Sanjin Šolić

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.