Finska premijerka u samoizolaciji

Nakon šefice Europske komisije Ursule von der Leyen, u petak je i finska premijerka Sanna Marin napustila samit u Bruxellesu nakon što je saznala da je bila u kontaktu sa zaraženom osobom.

Finska premijerka u samoizolaciji © European Union 2020
16. 10. 2020

Finska premijerka Sanna Marin napustila je u petak sastanak na vrhu čelnika  27 zemalja članica Europske unije u Bruxellesu nakon što je saznala da je zastupnik finskog parlamenta s kojim je bila u kontaktu zaražen koronavirusom.

Marin je u srijedu bila na sastanku sa zastupnikom u finskom parlamentu Tomom Packalénom koji je u međuvremenu testiran pozitivan na koronavirus.

34-godišnja finska premijerka zamolila je svog švedskog kolegu Stefana Löfvena da zastupa Finsku na samitu. Prema priopćenju finske vlade, Marin će se nakon povratka u Finsku testirati na koronavirus i otići u samoizolaciju.

Marin je tako postala druga europska čelnica koja je morala prijevremeno otići sa samita. U četvrtak poslijepodne je i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen napustila sastanak na vrhu nakon što je saznala da je član njezina tima zaražen koronavirusom.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki nije čak ni doputovao u Bruxelles jer je početkom ovoga tjedna otišao u samoizolaciju nakon što je saznao da je bio u kontaktu sa zaraženom osobom.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.