FENOMEN! Mainstream mediji ga ignoriraju, no svejedno ga čitaju, podržavaju, hrabre, tagaju, dijele milijuni ljudi, ali na društvenim mrežama i to ne samo u Hrvatskoj

HIT je na Twitteru i Facebooku. Povijest društvenih mreža u Hrvatskoj ne pamti da je ikada jedan od njenih političara imao toliku vidljivosti kao što to ima Mislav Kolakušić. Godinama je bio neprikosnoven No.1 na domaćem Facebooku, a sad je postao, i to preko noći, iznimno popularan i na Twitteru. Prenose ga i brojni mediji širom svijeta, no jednako kao i u nas, od njegovih riječi klone se one maintream medijske platforme. Hrvatski eurozastupnik usprkos tome, put do svojih fanova pronalazi na jednak način na koji to čine voda i poplave, koje je naprosto nemoguće zaustaviti. Nakon što je kazao Macronu da ne čini u Europskoj uniji ono što čini u Francuskoj, sad mu je najnoviji hit obraćanje Ursuli von der Leyen. VIDEO!!!

FENOMEN! Mainstream mediji ga ignoriraju, no svejedno ga čitaju, podržavaju, hrabre, tagaju, dijele milijuni ljudi, ali na društvenim mrežama i to ne samo u Hrvatskoj screenshot
23. 1. 2022

Mediji ga ne vole, no ih očito ni treba! Doseg koji postiže preko društvenih mreža toliko je moćan i snažan da mu klasične medijske platforme ni ne trebaju. Njegove objave na Facebooku u prosjeku pregleda i 300.000 fanova i više nego što doseg imaju hrvatske nacionalne televizije, kao naši najmoćniji mediji. Ono što se dogodilo jučer na Twitteru na pamti se, bar kad je riječ o domaćim hrvatskim političarima. Jednom jedinom objavom, obraćanjem Macrona, postigao je više reakcije nego svi hrvatski političari zajedno u prošloj godini. Njegov nastup u Strasbourgu vidjelo je preko ove društvene mreže više od milijun ljudi, na Facebooku jednako toliko.

Naprosto je nevjerojatno koliko odskače od preostalih hrvatskih eurozastupnika. Jedino još Ivan Vilibor Sinčić koristi ovu platformu na respektabilan način. Biljana Borzan se trudi no nju njene postove u prosjeku dijeli jedva njih 21, Mislavove objave dijele su 2495 puta, Sinčićeve 872, Resslerove 327... Naš najmlađi eurozastupnik pokušava napraviti nešto više na FB, no to je toliko minorno u odnosu na Kolakušića i Sinčića da zapravo njegov učinak na društvenim mrežama je totalno irelevantan. Njegovi postovi u prosjeku imaju 57 komentara, ili 14 puta manje nego što to imaju Sinčić i Kolakušić. Usprkos tome, i on i Biljana Borzan su Space Shuttle u odnosu na druge.Većina njih na Facebooku teške su nule, a tu prednjače upravo oni koji ga pokušavaju najjače diskreditirati u vodećim medijima koji im širom otvaraju vrata da ga gade. Iz analitike i čitanja rezultata istraživanja "Tko je tko na društvenim mrežama" najbolje se da iščitati moć koju svaki od njih ima. Željanu Zovko i Ladislava Ilčića nitko ne komentira, a ni ne dijeli, Sunčana Glavak jedva da ima 4 komentara po objavi... Više o svemu u novom broju Starta koji izlazi početkom veljače.

Fenomem Mislava Kolakušića koji bez vodećih medija dolazi do publike

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.