Elon Musk pokrenuo pretplatu za X, što će biti drugačije?

Nema džabe ni kod babe, pa tako ni kod milijardera Elona Muska koji testira godišnju pretplatu na X koja iznosi od 1 dolara ili 0,95 eura.

Elon Musk pokrenuo pretplatu za X, što će biti drugačije? Foto: Tumisu / Pixabay
19. 10. 2023

Plaftorma X, društvena mreža Elona Muska, objavila je da testira novi model pretplate gdje korisnici moraju plaćati jedan dolar godišnje za korištenje osnovnih značajki. Model pretplate zove se "Not A Bot" i naplaćuje korisnicima lajkanje, dijeljenje i citiranje drugih objava.
 

Primarni razlog za ovu odluku navodno je to što žele spriječiti račune koje su stvorili botovi. Za početak, pretplata će biti uvedena na Novom Zelandu i Filipinima samo za nove korisnike, dok se ništa ne mijenja za postojeće korisnike tijekom testne faze. Novi korisnici koji ne plate pretplatu neće moći čitati postove, gledati videa ili pratiti druge korisnike Računalno generirani korisnički računi muče Muska otkako je kupio Twitter, koji je pretvorio u X.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.