Elon Musk stavio na stand by kupovinu Twittera, a sve zbog brojnih lažnih profila kojih ima i do 20 %

Najbogatiji Zemljanin postao je najveći dioničar kupnjom devet posto dionica društvene mreže, no u posljednji trenutak prekinuo je operaciju take overa, a sve kako bi bio siguran da ga Mark Zuckerberg nije lagao kad je kazao kako Twitter ima samo 5 posto lažnjaka. Elon Musk predmijeva da ih ima i 4 puta više!

Elon Musk stavio na stand by kupovinu Twittera, a sve zbog brojnih lažnih profila kojih ima i do 20 % Julian Stähle/dpa-Zentralbild/dpa /DPA/PIXSELL
18. 5. 2022

Preuzimanje Twittera, koje je najavio Elon Musk, ponovno stoji dok se američki milijarder brine o tome koliko profila zapravo vode stvarni ljudi ili organizacije. Musk je prošlog tjedna tvitao da obustavlja preuzimanje Twittera vrijednog 44 milijarde dolara kako bi provjerio lažne podatke o profilu. Osnivač proizvođača automobila Tesla i SpaceX-a kaže da ima zabrinutost oko kupnje, jer nije siguran koliko je Twitter računa zapravo lažno. Twitter tvrdi da je takvih profila manje od pet posto, no Musk je u tvitu dao naslutiti da bi takvih profila moglo biti čak 20 posto.
 

"Moja ponudba je temeljila na tem, da so podatki Twitterjeve komisije resnični. Včeraj pa je direktor Twitterja javno zavrnil vpogled v dokaze, da jih je (lažnih profilov, op. avtorja) pet odstotkov," je zapisal Musk in dodal, da se posel ne bo nadaljeval, dokler ne bo videl dokazov.

Muskovi nameni so močno vplivali na vrednost Twitterjevih delnic. Prvotno so delnice po objavi, da namerava prevzeti Twitter, poskočile na 51,36 evrov, ko pa je začel izražati dvome, so padle na 34,44 evrov, kolikor je njihova vrednost zdaj.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.