- Dokažite da ste s nama, da nas nećete napustiti. Život mora pobijediti smrt i svjetlo će pobijediti. Slava Ukrajini i hvala Europa

Volodimir Zelenskij obratio se video linkom iz "ukrajinskog bunkera" europarlamentarcima i zatražio da Ukrajinu zaštite i što prije ih uvedu u familiju ujedinjenih europskih država.

Vidno potresen današnjim raketnim napadima a posebice onim na Harkiv kazao je:  - Najveći trg u Europi u Harkivu, koji se zove Trg slobode, jučer pogođen s dvije ruske rakete i da je više ljudi poginulo. "Svaki glavni trg u našoj zemlji zvat će se Trg slobode. Neće nas slomiti", rekao je.

"Dokažite da ste s nama, da nas nećete napustiti, dokažite da ste Europljani. I onda će život pobijediti smrt i svjetlo će pobijediti mrak. Slava Ukrajini i hvala Europa", rekao je.

Potpuna zabrana bilo kakve gospodarske aktivnosti EU s Rusijom do kraja rata i potpuna obnova teritorijalnog integriteta Ukrajine!

- Dokažite da ste s nama, da nas nećete napustiti. Život mora pobijediti smrt i svjetlo će pobijediti. Slava Ukrajini i hvala Europa ep
1. 3. 2022

Anton Gerašenko, jedan od savjetnika Volodimir Zelenskoga izjavio je:

- Nakon govora Vladimira Zelenskog pred Vijećem Europe, Putinov režim će biti u potpunoj ekonomskoj izolaciji! Nema kupovine nafte i plina u Ruskoj federaciji! Neka im se Putin uguši! Bez opskrbe tehnologijom i opremom, rezervnim dijelovima i potrošnim materijalom! Potpuna zabrana bilo kakve gospodarske aktivnosti do kraja rata i potpuna obnova teritorijalnog integriteta Ukrajine! Ukrajinu treba odmah primiti u Europsku uniju kao znak podrške i solidarnosti!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.