Carlos Sainz gospodar je prstenova i novi je stari pobjednik Dakra, Loeb je danas kasnio više od sat i pol i njegovim nadanjima tu je kraj

AUDI I ŠPANJOLAC POBJEDNICI DAKRA 2024! - dobitna kombinacija! Nikad nitko nije tako superiorno i lako osvojio Dakar kao Španjolac ove godine. Iako se još vozi jedna etapa, ni uz najveća čuda nitko ga ne može skinuti s trona.

Sébastien Loeb izgubio je svaku nadu u pobjedu nakon još jednog sloma. Do jučer je kasnio samo 13 minuta za Sainzom, no zbog sijaset problema danas zaustatak mu se popeo na sat i 35 minuta. NENADNOKNADIVO! 

Sutra Dakar završava kratkim specijalom od 175 km, a Sainz s prednošću od +01 sat 27'06" može odraditi i panoramsku vožnju!

Carlos Sainz gospodar je prstenova i novi je stari pobjednik Dakra, Loeb je danas kasnio više od sat i pol i njegovim nadanjima tu je kraj J.Lindini / A.S.O. / DPPI
18. 1. 2024

Etapu prije kraja Dakar je odlučen!!! Gotovo je za Sébastiena Loeba! Gotovo je i za Dakar. Nitko više s trona ne može skinuti Carlosa Sainza u Audiju koji sutra u posljednjoj etapi može s rukom na prozoru i turističkoj vožnji zapečatiti ukupnu pobjedu. Posve zasluženo, jer njegov je Audi u najvećem dijelu ovogodišnjeg Dakra dominirao.

Unatoč lijepom povratku i zapanjujućem obračunu s Carlosom Sainzom u posljednje tri-četiri etape, francuski vozač neće osvojiti Dakar 2024. u kategoriji automobila. Dok je u generalnom plasmanu bio 13'55'' iza Španjolca, Sébastien Loeb je u četvrtak ujutro na početku 11. etape zadržao neizvjesnost do kraja, ali je izgubio svaku nadu na 132. kilometru.

“Morao bi dugo čekati”

Idući prema Yanbuu, Francuz i njegov suvozač Fabian Lurquin pretrpjeli su mehanički problem (lom prednjeg desnog trokuta) nešto prije 10 sati ujutro te su zamolili svoj tim da im dođe pomoći. Time je označeno vjerojatno dugo zaustavljanje. “Budući da kamion za pomoć još uvijek nije na startu, [Sébastien Loeb] će morati dugo čekati, precizira organizacija utrke. Francuz bi tražio da ga pokupe kako bi napustio specijal. Sutra bi mogao opet krenuti, ali borba za konačnu pobjedu je gotova.

Prije ovog kvara, Francuz je čak i bio za nekoliko sekundi brži od Carlosa Sainza, ali je zaustavljen zbog više sile.
 Da ne bude katastrofe, Španjolac ide prema naslovu u kategoriji automobila, tim više što ne posustaje jer je bio najbrži u etapi na 139. kilometru.  Na kraju dana završio je kao treći, a pobjedu su uzele dvije Toyote Overdrive. Ciljnom ravninom prvi je prošao s 5 i pol minuta prednosti pred Sainzom, GUERLAIN CHICHERIT, a samo tri sekunde brži od Španjolca bio je Belgijanac GUILLAUME DE MEVIUS.

U ukupnom poretku Sainz bježi drugolasiranom za ogromnih sat i 27 minuta Belgijancu u Toyoti, a bez obzira što je danas završio kao 30. sa + 01h 27' 15'' zaostatka još uvijek je u borbi za postotolje. Kasni za drugoplasiranima nešto više od dvije minute, a četveroplasiranom GUERLAIN CHICHERIT bježi za više od 7 minuta. Peti je MARTIN PROKOP u Miniju koji kasni za Loebom neuhvatljivih 45 minuta!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.