Mrtva trka između Sainza i Loeba, ostatak družine ostavili su u oblaku saudijske prašine i odmaglili i na više od sat i pol

Sébastien Loeb (Prodrive) osvojio je svoju treću pobjedu na Dakaru 2024. U generalnom plasmanu približio se Španjolcu Carlosu Sainzu (Audi) na 19 minuta. Trećeplasirani Lucas Moraes u Toyot kasni sat i pol!!!

Među prvih 10. na 6. mjestu Čeh Martin Prokop u Miniju, a na 10. Litvanac Benediktas Vanagas u Toyoti. Velki povratak i NASSER AL-ATTIYAH-a koji je danas završio kao 3. i probio se na 11. mjesto u ukupnom poretku, a kasni za Sainzom 2 h, 40 min!!!

Vodeći u ukupnom poretku Carlos Sainz na X mreži.

Mrtva trka između Sainza i Loeba, ostatak družine ostavili su u oblaku saudijske prašine i odmaglili i na više od sat i pol E.Vargiolu DPPI / ASO
14. 1. 2024

Deveterostruki svjetski prvak u reliju iskoristio je priliku i postigao svoju 26. etapnu pobjedu u natjecanju. Sebastian Loeb danas je u 873 kilomatera dugoj etapi briljirao.

Još uvijek vodeći u ukupnom poretku, Španjolac Carlos Sainz (Audi) izgubio je više od deset minuta od Loeba, koji je iskoristio priliku da se pomakne na 2. mjesto, 19 minuta iza "El Matadora". Peterostruki pobjednik Dakara Nasser Al-Attiyah (Prodrive), koji je previše zaostao u generalnom poretku da bi igrao više neku igru, završio je svoju utrku 9’ 47” iza svog timskog kolege i pobjednika dana, Sebastian Loeba. Ova utrka sve više nalikuje na mrtvu utrku Francuza i Španjolca koji su za sada jedan sasvim drugi svijet u odnosu na ostale.

Ukupni poradek nakon 7. etape

1. Carlos Sainz (ESP) – Lucas Cruz (ESP – tim Audi Sport)                       30 h 06’ 42”

2. Sébastien Loeb (FRA) – Fabian Lurquin (BEL – Prodrive)                      19’

3. Lucas Moraes (BRE) – Armand Monleon (ESP – Toyota Gazoo)          1:35:00

4. Guillaume de Mevius (BEL) – Xavier Panseri (FRA – Overdrive)          1 h 30’ 50’’

5. Giniel De Villiers (BRE) – Dennis Murphy (AFS – Toyota Gazoo)         1 h 40’ 07’’

6. Martin Prokop (CZE) – Viktor Chytka (CZE – Orlen Jipocar Team).     1 h 50’ 40’’

7. Mathieu Serradori (FRA) – Loïc Minaudier (FRA – Century Racing)    1 h 52’ 50’’

8. Guerlain Chicherit (FRA) – Alex Winocq (FRA – Overdrive Racing)     1 h 58’ 40’’

9. Guy David Boteterill (AFS) – Bret Cummings (AFS – Toyota Gazoo)  2 h 11’ 16’’

10. Benediktas Vanagas (LTU) – Kuldar Sikk (EST – Toyota Gazoo)       2 h 22’ 53’’


 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.